Στο ΕΣΠΑ με απόφαση του περιφερειάρχη η κατασκευή νέας γέφυρας στον Πορταϊκό ποταμό επί της επαρχιακής οδού Πύλης – Αγίου Βησσαρίωνα Τρικάλων προϋπολογισμού 4,5 εκατ. ευρώ


Το σχεδιασμό ενός  νέου έργου που θα συμβάλλει στην βελτίωση των υποδομών στον τομέα των μεταφορών μέσω της κατασκευής γέφυρας στον Πορταϊκό ποταμό επί της επαρχιακής οδού Πύλης – Αγίου Βησσαρίωνα σχεδιάζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Συγκεκριμένα ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός υπέγραψε σήμερα την ένταξη στο ΕΣΠΑ του έργου «Κατασκευή Γεφύρας μετά Προσβάσεων στον Πορταϊκό Ποταμό επί της Επαρχιακής Οδού Πύλης – Αγίου Βησσαρίωνα», προϋπολογισμού 4.500.000 ευρώ.

Όπως ανέφερε ο κ. Αγοραστός: «Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο για την ευρύτερη περιοχή που διασφαλίζει την ασφάλεια, την ταχύτητα, την ομαλή μετακίνηση των πολιτών. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα απαιτητικό έργο, δεδομένου, ότι το συνολικό μήκος φτάνει τα 197,50 μέτρα, με πλάτος οδοστρώματος 8 μέτρα (μία λωρίδα κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση) και πλάτος πεζοδρομίων 2 μέτρα εκατέρωθεν. Η κατασκευή της γέφυρα αποτελούσε πάγιο αίτημα των κατοίκων και  ήταν επιβεβλημένη, καθώς η υπάρχουσα δεν εξυπηρετούσε τους αυξημένους κυκλοφοριακούς φόρτους και την οδική ασφάλεια».

Αναλυτικότερα:

Αντικείμενο του έργου είναι η κατασκευή της γέφυρας στον Πορταϊκό ποταμό επί της δευτερεύουσας επαρχιακής οδού Πύλης – Αγίου Βησσαρίωνα, εντός της πόλεως της Πύλης Τρικάλων. Κατασκευάζονται επίσης οι προσβάσεις για τη σύνδεση της γέφυρας και την υψομετρική προσαρμογή αυτής με το υφιστάμενο οδικό δίκτυο.

Η κατασκευή της γέφυρας είναι απαραίτητη για την βελτίωση του οδικού δικτύου και για την εξυπηρέτηση της οδικής κυκλοφορίας στην περιοχή, η οποία σήμερα εξυπηρετείται από την υπάρχουσα παλιά και στενή γέφυρα πλάτους 3,50 μέτρων, η οποία κατασκευάστηκε περί το 1950. Πέραν αυτού η κίνηση είναι μονόδρομος και δεδομένου του μεγάλου μήκους της (περίπου 200 μέτρα) η κυκλοφορία των οχημάτων είναι ιδιαίτερα δυσχερής.

Με το προτεινόμενο έργο θα ωφεληθεί το σύνολο των πολιτών του Δήμου Πύλης μιας και διευκολύνεται η πρόσβαση των οχημάτων καθώς και οι πολίτες του Δήμου Καλαμπάκας και οι επισκέπτες από την περιοχή των Μετεώρων που θέλουν να ακολουθήσουν μια ιδιαίτερη διαδρομή όπως αυτή στα ριζά του Κόζιακα.

Ειδικότερα, το έργο εντάσσεται στον Άξονα Προτεραιότητας 1 «Υποδομές και υπηρεσίες προσπελασιμότητας Θεσσαλίας»  και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

 

 

Προηγούμενο άρθρο Δίπλα του ο Κώστας Χάιδος
Επόμενο άρθρο Αερολέσχη Πύλης: "Απογείωση Πορτής"