Στο επίκεντρο ο καθαρισμός της τεχνικής κοίτης του Ληθαίου


 Συνεχίζονται οι πρωτοβουλίες που λαμβάνει το τελευταίο χρονικό διάστημα η δημοτική αρχή του Δήμου Τρικκαίων και έχουν στόχο τη διαφύλαξη και διατήρηση του υδάτινου συστήματος των ποταμών της περιοχής. Έτσι μετά και τη συνάντηση της περασμένης εβδομάδας μεταξύ παραγόντων των Δήμων Τρικκαίων και Πύλης για τον Πηνειό, σειρά έχει ο Ληθαίος.

Πρόκειται αναμφισβήτητα για το στολίδι της πόλης των Τρικάλων που ωστόσο ορισμένοι ασυνείδητοι επιχειρούν σε κάθε δυνατή ευκαιρία να το μολύνουν μετατρέποντας με τον τρόπο αυτό την όψη του από μια όαση στο κέντρο της πόλης σε ποτάμι λυμάτων.

Πρωτοβουλία καθαρισμού

Έτσι όπως υπογράμμισε χθες απευθυνόμενος προς τους τοπικούς δημοσιογράφους ο αρμόδιος επί θεμάτων Ποιότητας Ζωής Χωροταξίας και Υποδομών αντιδήμαρχος Τρικκαίων Απόστολος Κολότσιος που ανέλαβε τη σχετική πρωτοβουλία ξεκινά άμεσα μια ουσιαστική παρέμβαση με σκοπό την καθαριότητα στην τεχνική κοίτη του Ληθαίου ποταμού στο ύψος μετά τη γέφυρα Αρριανού. Όπως εξηγεί οι ενέργειες για τον καθαρισμό θα γίνουν από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου σε συνεργασία και με τη Γεωπονική Υπηρεσία, στην καινούρια τεχνική κοίτη του Ληθαίου “η οποία έχει κατεύθυνση προς τις Καρυές” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αυτοψία

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Τρικκαίων πρώτα θα γίνει μια αυτοψία προκειμένου να διαπιστωθεί από τις αρμόδιες δημοτικές υπηρεσίες τι είδους μηχανήματα είναι δυνατό να χρησιμοποιηθούν για τον καθαρισμό της κοίτης του ποταμού “και να παρέμβουμε άμεσα ώστε να εκκαθαρίσουμε την κοίτη από την πυκνή και άναρχη βλάστηση” δήλωσε.

Επίσκεψη στην Αθήνα

Παράλληλα όπως υπογράμμισε ο κ. Κολότσιος σήμερα ο δήμαρχος Τρικκαίων κ. Λάππας η διευθύντρια των Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Τσαπάλα αλλά και ο ίδιος θα βρεθούν στην Αθήνα προκειμένου να έχουν μια σειρά επαφών με υπηρεσιακούς παράγοντες. Ειδικότερα θα επισκεφθούν το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ) για το θέμα των ευρημάτων στις παλαιές φυλακές, αλλά και τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας για τα Εργατικά της Σωτήρας και συγκεκριμένα για το θέμα της ανταπόδοσης του ΟΕΚ προς το Δήμο Τρικκαίων “καθώς αυτό αποτελεί το δικό μας μέλημα”, τόνισε επί λέξη.

Κλείσιμο Γαριβάλδη

Εν τω μεταξύ από σήμερα Τετάρτη 31 Αυγούστου ισχύουν τελικά οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην οδό Γαριβάλδη οι οποίες προβλέπουν το κλείσιμο του συγκεκριμένου δρόμου καθόλο το 24ωρο μέχρι και την ερχόμενη Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου προκειμένου να εκτελεστούν απαραίτητες εργασίες ασφαλτόστρωσης, όπως εξάλλου είχε προαναγγείλει την περασμένη εβδομάδα η αρμόδια Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Τρικκαίων.

Προηγούμενο άρθρο Υπό μερικό έλεγχο οι πυρκαγιές σε Τρίκαλα και Μεσσηνία
Επόμενο άρθρο Συνεχίζεται η προετοιμασία της Εθνικής Βόλεϊ Ανδρών