Στο Διοικητικό Συμβούλιο του Σθεβ ο Κώστας Αγοραστός


 

-«Η Θεσσαλία δεν χρειάζεται άλλα «κουφάρια» αλλά επιχειρήσεις σύγχρονες και καινοτόμες, που δημιουργούν θέσεις εργασίας και προσφέρουν στην τοπική οικονομία και κοινωνία», τόνισε

 «Τη στήριξη των υγιών επιχειρήσεων της Θεσσαλίας που δημιουργούν θέσεις απασχόλησης, φέρνουν προστιθέμενη αξία στην τοπική οικονομία και συμβάλλουν στην κοινωνική συνοχή», έθεσε ως κεντρική προτεραιότητά του ο αν. καθηγητής του πανεπιστημίου Μακεδονίας, υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός στη συνάντησή του με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών.

Ο κ. Κώστας Αγοραστός επανέλαβε την βασική θέση του ότι «η περιφέρεια πρέπει να είναι στην υπηρεσία του πολίτη και όχι το αντίθετο» και δεσμεύτηκε για «εξυπηρέτηση των επιχειρηματιών με γρήγορες διαδικασίες και διαφάνεια.

Οι επιχειρηματίες χόρτασαν από λόγια. Θέλουν να δουν έργα, πράξεις, δράσεις. Ωστόσο στη σημερινή εποχή χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή ώστε να στηριχθεί η υγιής επιχειρηματικότητα. Η Θεσσαλία δεν χρειάζεται άλλα «κουφάρια» αλλά επιχειρήσεις σύγχρονες και καινοτόμες, που δημιουργούν θέσεις εργασίας, συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος και επιστρέφουν στο κοινωνικό σύνολο την εμπιστοσύνη που τις δείχνει. Αυτές τις επιχειρήσεις δεσμεύομαι να στηρίξω με πράξεις», υπογράμμισε ο κ. Κώστας Αγοραστός.

Στη συνάντηση εργασίας με τον πρόεδρο κ. Απόστολο Δοντά και τα μέλη του ΔΣ του ΣΘΕΒ έγινε εκτενής συζήτηση για τα έργα υποδομής που έχει ανάγκη η Θεσσαλία καθώς και για τους τομείς στους οποίους υπάρχει ενδιαφέρον για επενδύσεις.

Κατατέθηκαν διάφορες προτάσεις ειδικά για τον τουρισμό, την ενέργεια, τη μεταποίηση αγροτικών προϊόντων, προτάσεις τις οποίες ο κ. Κ. Αγοραστός αξιολόγησε ως «εξαιρετικά ενδιαφέρουσες» και είπε ότι προτίθεται να τις εντάξει στο υπό διαμόρφωση αναπτυξιακό του πρόγραμμα για την Θεσσαλία.

Στη συνάντηση έγινε διεξοδική συζήτηση και για το μακροοικονομικό περιβάλλον στην Ελλάδα καθώς και για τις αναγκαίες πολιτικές στήριξης της επιχειρηματικότητας.

Προηγούμενο άρθρο Επίσκεψη του Απόστολου Παπατόλια στα Τρίκαλα
Επόμενο άρθρο Πλήθος κόσμου για την υποδοχή της Τίμιας Κάρας του Αγ. Βησσαρίωνα