Ειδήσεις

Στον 17ο Ημιμαραθώνιο Ράξας η πρώτη ευρεία χρήση της εφαρμογής Aesculapp


Στον 17ο Ημιμαραθώνιο Ράξας θα γίνει η πρώτη μεγάλης κλίμακας χρήση της εφαρμογής Aesculapp του Δήμου Τρικκαίων. Η εφαρμογή παρουσιάστηκε πριν δυόμισι μήνες και καταγράφει τα χιλιόμετρα ποδηλασίας, τρεξίματος και βαδίσματος στα Τρίκαλα. Ουσιαστικός της σκοπός, το να προωθήσει την ευεξία των πολιτών, σε μια πόλη με παράδοση στην άθληση, την ποδηλασία και με ευκολία στο βάδισμα.
Ετσι, η συνδιοργάνωση από τον Δήμο Τρικκαίων και τον Σύλλογο Δρομέων Τρικάλων του 17ου Ημιμαραθώνιο της Ράξας, είναι μια ευκαιρία, προκειμένου και οι δρομείς που θα πάρουν μέρος, να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή. Μάλιστα, κίνητρο για τη χρήση της εφαρμογής είναι, οι τρικαλινοί/ες να έχουν βαδίσει – τρέξει – ποδηλατίσει, 2 φορές την περίμετρο της γης μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2023.
Ο στόχος αυτός θα έρθει πιο κοντά με τον Ημιμαραθώνιο, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή  11  Δεκεμβρίου  2022, με εκκίνηση από την κεντρική πλατεία της Ράξας του Δήμου Τρικκαίων, και επιστροφή στο ίδιο σημείο. Η εκκίνηση θα δοθεί στις 10:00 και η απόσταση είναι 21,1  χλμ.
Για να χρησιμοποιήσει κάποιος/α την εφαρμογή, πρέπει απλώς να την «κατεβάσει» στο κινητό του τηλέφωνο από την ιστοσελίδα του Δήμου Τρικκαίων, στον σύνδεσμο https://trikalacity.gr/aesculapp/

Φυσικά, την εφαρμογή μπορεί να χρησιμοποιεί κάθε πολίτης στην καθημερινότητά του.

Ο αγώνας

Στον αγώνα δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές και αθλήτριες, άνω των 18 ετών, οι οποίοι θα τρέξουν με δική τους ευθύνη και θα πρέπει να έχουν εξεταστεί πρόσφατα από ιατρό.  Οι αθλητές την ημέρα του αγώνα θα υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση . Ανήλικοι αθλητές μπορούν να τρέξουν μόνο με υπεύθυνη δήλωση κηδεμόνα.

Εγγραφές μπορούν να υποβληθούν ηλεκτρονικά στον σύνδεσμο

https://results.chronolog.gr/registrationc1.aspx?h=3fed1bf0067e590f12601816b1e4054c&l=GR&g=0

το αργότερο  μέχρι την Τρίτη    6   Δεκεμβρίου   2022   στις  14:00  μ.μ.

Εναλλακτικά , θα υπάρχει και η δυνατότητα εγγραφών στα γραφεία του Συλλόγου Δρομέων Τρικάλων στο πάρκο του Αη Γιώργη την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου και τη Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου , από τις 5μ.μ έως τις 7:00 μ.μ.

Οι αθλητές για την ολοκλήρωση της εγγραφής τους θα καταθέσουν 5 ευρώ σε  IBAN  που θα αναγράφεται στην ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής  . Προσοχή  κατά την κατάθεση  στην Τράπεζα να αναγράφεται υποχρεωτικά  το ονοματεπώνυμο  για να γίνει σωστά η αντιπαραβολή  των ονομάτων.

Οι  σύλλογοι  δρομέων ή ομάδες αθλητών θα πρέπει να εγγράψουν  έναν έναν αθλητή  ηλεκτρονικά  όμως στην  Τράπεζα  αν κατατεθεί  συνολικά το  ποσό  θα πρέπει ο σύλλογος  ή η ομάδα αθλητών να στείλει email  με τα ονόματα  των αθλητών τους  στο email  της διοργάνωσης  raxahalfmarathon@yahoo.gr

O αγώνας τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας – Π.Ε. Τρικάλων  και της ΕΟΣΛΜΑ-Υ.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Συλλόγου Δρομέων Τρικάλων https://sdtrikalon.com/2022/11/22/%cf%80%cf%81%cf%8c%ce%ba%ce%b7%cf%81%cf%85%ce%be%ce%b7-17%ce%bf%cf%85-%ce%b7%ce%bc%ce%b9%ce%bc%ce%b1%cf%81%ce%b1%ce%b8%cf%89%ce%bd%ce%af%ce%bf%cf%85-%cf%81%ce%ac%ce%be%ce%b1%cf%82-%ce%ba%ce%b1%ce%b9/

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

Προηγούμενο άρθρο «Παρκάρω και Volt-άρω» - Ρεύμα σε 150 νοικοκυριά πληρώνει ο Δήμος Τρικκαίων μέσω της ελεγχόμενης στάθμευσης
Επόμενο άρθρο Η Περιφέρεια Θεσσαλίας σε νέο ευρωπαϊκό πρόγραμμα LIFE