Ειδήσεις

Στον δήμαρχο Πύλης το νέο Δ.Σ. του Ταμείου Διοίκησης των Πανεπιστημιακών Δασών


Τον Δήμαρχο Πύλης κ. Κων/νο Μαράβα επισκέφθηκαν την Τρίτη 24/10 στο γραφείο του στο Δημαρχείο, τα μέλη του νέου Δ.Σ. του Ταμείου Διοίκησης και Διαχείρισης Πανεπιστημιακών Δασών του ΑΠΘ σε πλήρη σύνθεση με τον Πρόεδρο κ. Ιωάννη Γήτα (Καθηγητή του Τμήματος Δασολογίας και Φ.Π. του ΑΠΘ), τον Δ/ντή κ. Γεώργιο Πανουργιά (Καθηγητής Δασολογίας), τον κ. Γεώργιο Ρούντο (Δασοπόνο από το Πανεπιστημιακό Δάσος Ταξιάρχη-Βραστάμων), συνοδευόμενοι από τον Δασάρχη του Πανεπιστημιακού Δάσους Περτουλίου κ. Νικόλαο Χασάναγα.
Παρόν ήταν και ο δημοτικός Σύμβουλος κ. Νίκος Τόλιας.
Πέρα από τον εθιμοτυπικό χαρακτήρα της επίσκεψης η κουβέντα των δυο πλευρών περιστράφηκε στο θέμα της καλλίτερης συνεργασίας του Ταμείου και του Δήμου Πύλης, στο πλαίσιο της πολυλειτουργικής Δασοπονίας και υποδειγματικής δασικής Διοίκησης.
Παράλληλα συζητήθηκε ο στόχος της Τουριστικής Ανάπτυξης της περιοχής με τις μεγάλες δυνατότητες που έχει , όπως το Χιονοδρομικό Κέντρο «Περτουλίου» η καθιερωμένη εδώ και πολλά χρόνια η εκδήλωση του Πανελλήνιου Ανταμώματος των Σαρακατσαναίων τον Μήνα Ιούνιο.
Επίσης τονίστηκε από τους παριστάμενους η μεγάλη σημασία που έχει η δράση και η προώθηση του Πανεπιστημιακού- Εκπαιδευτικού χαρακτήρα, του Πανεπιστημιακού Δάσους Περτουλίου για την ανάδειξη του «Επιστημονικού Τουρισμού».

Προηγούμενο άρθρο Πανηγύρισε ο Ναός του Αγίου Δημητρίου Φιλύρας
Επόμενο άρθρο Βιώσιμη αστική ανάπτυξη για τη Δυτική Θεσσαλία