ΣΤΟΝ ΑΠΟΗΧΟ ΤΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ


 Στο σημείο του δυστυχήματος στο 49ο χλμ. της ε.ο. Τρικάλων – Λάρισας που βρήκαν τραγικό θάνατο επτά νέοι άνθρωποι έσπευσαν χθες το πρωί παράγοντες της Τροχαίας Τρικάλων.

 Για περίπου 20 λεπτά της ώρας διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων επί της εθνικής οδού με τα αυτοκίνητα να κινούνται από παρακαμπτήριο. Σκοπός να εξεταστεί εκ νέου το σημείο, όπου έγινε το ατύχημα, προκειμένου η Τροχαία Τρικάλων να εκδώσει το ακριβές πόρισμα του μοιραίου δυστυχήματος.

Εντωμεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες που επιβεβαιώνονται και με δελτίο Τύπου της Αστυνομίας, χθες σημειώθηκε μια απρόοπτη εξέλιξη σε ότι αφορά το θέμα του οδηγού του φορτηγού. Για την ακρίβεια στο φορτηγό επέβαιναν δυο άνδρες και συνελήφθη ο ένας εκ των δυο (ο 44χρονος), ενώ λίγη ώρα αργότερα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αφέθηκε ελεύθερος. Ωστόσο προέκυψαν στοιχεία ότι ο συλληφθείς δεν ήταν εκείνος που οδηγούσε το φορτηγό, οπότε συνελήφθη εκ νέου, τόσο ο ίδιος, όσο και ένας 35χρονος που φέρεται ως ο πραγματικός οδηγός του φορτηγού.

Ως εκ τούτου η προανάκριση πήρε νέα τροπή χθες το βράδυ και συνεχιζόταν μέχρι αργά, χωρίς να έχει εκδοθεί πόρισμα για τα ακριβή αίτια της τραγωδίας.
Η ουσία βέβαια είναι ότι επτά άνθρωποι έφυγαν από κοντά μας για πάντα.

Συγκλονισμένοι

Συγκλονισμένοι δήλωναν χθες το πρωί αυτοδιοικητικοί παράγοντες και Αστυνομικές Αρχές από το πολύνεκρο δυστύχημα.
Μέσω δηλώσεών της η Περιφερειάρχης Θεσσαλίας εμφανίστηκε συγκλονισμένη από τον απροσδόκητο χαμό 7 ανθρώπων.
«Νοιώθω τον πόνο των οικογενειών και των συγγενών.
Γνωρίζω τον πόνο που συνοδεύει την απώλεια δικών μας ανθρώπων.
Θα ήθελα να στείλω τα θερμά μου συλλυπητήρια στις οικογένειες.
Σε ότι αφορά τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας, νομίζω ότι πρέπει άμεσα να καταλογίσουν στους υπευθύνους τις απόλυτες ευθύνες. Έχουν χρέος, έχουν ευθύνη να το κάνουν και θα το πράξουν», δήλωσε η κ. Καλλιόπη Γερακούδη.

Την θλίψη του εξέφρασε και ο νομάρχης Τρικάλων κ. Ηλίας Βλαχογιάννης.
«Πέρα από το ανθρώπινο λάθος το οποίο εξετάζεται από πλευράς Τροχαίας, αυτό που πρέπει εμείς να εξετάσουμε είναι η κατάσταση του οδοστρώματος. Σίγουρα υπάρχουν ευθύνες, αφού ο δρόμος δεν έχει τελειώσει ακόμη. Θα έπρεπε να είχε αναδειχθεί ανάδοχος πολλούς μήνες πριν και να έχει τελειώσει η δεύτερη εργολαβία, αλλά οι υπηρεσίες της Περιφέρειας πιστεύουμε ότι δεν έτρεξαν τις διαδικασίες. Σε κάθε περίπτωση ελπίζουμε ότι μέσα στον Οκτώβριο θα έχουμε εγκατάσταση νέου αναδόχου, έτσι ώστε σε ένα χρονικό διάστημα των 6 περίπου μηνών να κατασκευαστεί αυτός ο άξονας», τόνισε ο νομάρχης.
Συγκλονισμένος και ο διοικητής της Τροχαίας κ. Χρήστος Δουβλαντώνης που σύστησε την προσοχή των οδηγών.
«Πρέπει να κοιτάμε τη σήμανση στους δρόμους, να προσαρμόζουμε τη ταχύτητα ανάλογα με τις συνθήκες», τόνισε ο διοικητής της Τροχαίας.

Προηγούμενο άρθρο Έκθεση του Γιώργου Μήλιου
Επόμενο άρθρο Καταγραφή γεωλογικών μνημείων στον ορεινό όγκο της Πύλης