Ειδήσεις

Στιγμές «γουρνοχαράς» στο ΚΔΑΠ ΜΕΑ «ΗΦΑΙΣΤΟΣ του Δήμου Τρικκαίων


Μια γιορτή με «άρωμα» Χριστουγέννων, μια γιορτή από τα παλιά, πραγματοποίησε η πρωινή βάρδια του ΚΔΑΠ ΜΕΑ «ΗΦΑΙΣΤΟΣ» του Δήμου Τρικκαίων. Την αναπαράσταση της γνωστής στον κάμπο (κυρίως) «γουρνοχαρά;», στοιχείο της πολιτιστικής ταυτότητας και καθημερινής αναγκαιότητας των όχι και τόσο μακρινών χρόνων.
Οι φιλοξενούμενοι/ες του ΚΔΑΠ με τη βοήθεια και την καθοδήγηση του προσωπικού, ετοίμασαν πτυχές της «γουρνοχαράς», με τσιγαρίδες, με καζάνια, με όλο το γιορτινό σκηνικό που εξ ανάγκης στηνόταν τα προηγούμενα χρόνια στα σπίτια της Θεσσαλίας.
Ηταν μια ακόμη ευκαιρία, όπως τόνισε η υπεύθυνη κ. Ανθή Ιτσιου, να δοθεί από το ΚΔΑΠ ΜΕΑ «ΗΦΑΙΣΤΟΣ» το μήνυμα της συνεχούς κοινωνικοποίησης των φιλοξενούμενων, μαζί με το εορταστικό πνεύμα των επερχόμενων Χριστουγέννων. Από τον Δήμο Τρικκαίων παρέστη η αντιδήμαρχος Σοφία Αλεστά. Στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης συνέβαλαν με τις χορηγίες τους, οι εταιρείες Χοιροφαρμ ΕΠΕ Φάρμα Μαράβα Κούτσικου, Βασίλης Παπαγεωργίου και Μαρία Αλεξάνδρου, Αρτοποιεία Φαλώρειας Σταυρούλα Παυλάκη, με την πολύτιμη συνδρομή της κ. Βούλας Σκρέκα από τη Μεγάρχη σε όλη την προεργασία.

Από το γραφείο Τύπου

Προηγούμενο άρθρο Στον Μύλο των Ξωτικών η 10η Χριστουγεννιάτικη Συνάντηση Χορωδιών
Επόμενο άρθρο Συνάντηση Αυγενάκη – Κουρέτα: Αισιοδοξία για συνέχιση και ισχυροποίηση της καλής συνεργασίας προς όφελος του πρωτογενούς τομέα στη Θεσσαλία