Στη σύσκεψη του Αντ. Σαμαρά με τους παραγωγικούς φορείς της Βορείου Ελλάδος ο Ν. Λέγκας


 Με τη σύσκεψη του Αντ. Σαμαρά με τους παραγωγικούς φορείς της Βορείου Ελλάδος στην οποία παρέστη ο βουλευτής Τρικάλων και πρώην Υφυπουργός Ν. Λέγκας, εκπροσωπώντας τον Τομέα Ανάπτυξης της Ν.Δ., ξεκίνησε το πρόγραμμα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην 76η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Στη σύσκεψη, η οποία διήρκεσε πάνω από τέσσερεις ώρες, συμμετείχαν εκπρόσωποι από τους Συνδέσμους Βιομηχανιών  και Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος, τα Επιμελητήρια της πόλης (Εμπορικό και Βιομηχανικό, Βιοτεχνικό και Επαγγελματικό), τον Εμπορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, την Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων και την Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Εμπόρων Νομού Θεσσαλονίκης, καθώς και από τις Ενώσεις Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και τα στελέχη του κόμματος άκουσαν την αγωνία των φορέων για την κατάσταση στην αγορά και την αύξηση των λουκέτων, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε, μεταξύ άλλων, στην ανάγκη ενίσχυσης της ρευστότητας με φθηνότερα δάνεια κυρίως στις μικρές επιχειρήσεις, στην ανάγκη μείωσης των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών, της ενίσχυσης της εξαγωγικής δραστηριότητας, της ισότιμης ένταξης του εμπορίου στον επενδυτικό – αναπτυξιακό νόμο και της βελτίωσης των υποδομών.

Τέθηκαν επίσης τα θέματα της ανεργίας, των ελαστικών μορφών εργασίας και  της εργασιακής εφεδρείας.

Οι εκπρόσωποι των παραγωγικών τάξεων χαρακτήρισαν τη διαδικασία ουσιαστική και εξέφρασαν την ικανοποιήσή τους για τον άμεσο διάλογο που είχαν με τον Πρόεδρο και τα στελέχη  της Νέας Δημοκρατίας.  

Προηγούμενο άρθρο ΤΡΙΚΑΛΙΝΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΒΡΑΒΕΥΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ
Επόμενο άρθρο Άρχισαν τα (Latin) όργανα