Ειδήσεις

Στη συζήτηση για την ψήφιση του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών ο Θανάσης Λιούτας


Στη συζήτηση επί του νέου νομοσχεδίου του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών τοποθετήθηκε ομιλητής ο Βουλευτής Τρικάλων, Θανάσης Λιούτας. Θέμα του νομοσχεδίου ήταν η βιώσιμη αστική κινητικότητα στις πόλεις μας και σε κάθε περιοχή της χώρας μας.

Ο Τρικαλινός Βουλευτής, στην αρχή της ομιλίας του, την επόμενη ημέρα των σφοδρών επεισοδίων που έλαβαν χώρα στην Αθήνα και στην περιοχή της Νέας Σμύρνης, κατά την οποία τραυματίστηκε πολύ βαριά ο νεαρός αστυνομικός μας, καταδίκασε τη βία και κάλεσε όλους τους βουλευτές, από όλες τις πτέρυγες της Βουλής, να αναφωνήσουν ΌΧΙ ΣΤΗ ΒΙΑ και στον ΔΙΧΑΣΜΟ, από όπου και εάν προέρχονται.

Στη συνέχεια, ο Θανάσης Λιούτας έκανε ειδική μνεία στη στήριξη του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, των αρμόδιων Υπουργείων και ιδίως του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, προς τους σεισμοπαθείς πολίτες του τόπου μας.

«Η Κυβέρνησή μας για ακόμη μια φορά στάθηκε άμεσα και αποφασιστικά στο πλευρό των Ελλήνων πολιτών, δίνοντας ουσιαστικές λύσεις», τόνισε ο Τρικαλινός Βουλευτής.

Επί του νομοσχεδίου, ο κ. Λιούτας τόνισε ότι είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό νομοσχέδιο, το οποίο δίνει μεγάλη αναπτυξιακή ώθηση σε όλες τις περιοχές της πατρίδας μας και δημιουργεί προοπτική για τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής όλων των Ελλήνων πολιτών, κάθε ηλικίας.

Επιπρόσθετα, με δεδομένο ότι με το νέο νομοσχέδιο εισέρχονται περαιτέρω ρυθμίσεις αναφορικά με την Αυτόνομη Οδήγηση (Λεωφορείο χωρίς Οδηγό), ο Βουλευτής τόνισε ότι τα Τρίκαλα απέδειξαν εδώ και χρόνια ότι είναι πρωτοπόρα, πάνω στην υιοθέτηση της έξυπνης τεχνολογίας, η οποία συνολικά – ως πολιτική – βοηθά πολύ αναφορικά με την προστασία του περιβάλλοντος, με την τοπική και εθνική ανάπτυξη, καθώς και αναφορικά με τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των συμπολιτών μας.

Ο Τρικαλινός Βουλευτής επίσης χαιρέτισε τις πολύ σημαντικές μεταρρυθμίσεις που εισέρχονται πάνω στον τομέα του ελέγχου και της ψηφιοποίησης των δομών, ενώ υπογράμμισε και τη μεγάλη σημασία των διατάξεων αναφορικά με τους συνταξιούχους αυτοκινητιστές.

Κλείνοντας την ομιλία του, ο Θανάσης Λιούτας τόνισε ότι το νομοσχέδιο αναγνωρίζει τις νέες ανάγκες της νέας εποχής, συμπορεύεται και διαμορφώνει αποφασιστικά ένα πλαίσιο ασφάλειας σε σχέση με την κίνηση στις πόλεις, καθώς και σε όλες τις περιοχές της πατρίδας μας, προς όφελος πάντα όλων των πολιτών.

Προηγούμενο άρθρο Συνεδρίασε το ΔΣ της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Νέα σεισμική δόνηση 4,4 Ρίχτερ στην Ελασσόνα