Ειδήσεις

Στη μάχη των Πανελλαδικών 7.153 Θεσσαλοί μαθητές


Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας είναι έτοιμη για τη διεξαγωγή των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2016 κι έχει εξασφαλίσει τις αναγκαίες συνθήκες, αντικειμενικότητας και αδιαβλητότητας, αντάξιες των κόπων και των προσπαθειών των μαθητών, των οικογενειών και των εκπαιδευτικών.

Ο χρόνος πλέον μετρά αντίστροφα, μέχρι την ημερομηνία έναρξης, 16 Μαΐου, των φετινών Πανελλαδικών εξετάσεων. Οι φετινές εξετάσεις παρουσιάζουν την ιδιομορφία της ταυτόχρονης διεξαγωγής με το Παλαιό και το Νέο σύστημα εισαγωγής και θα συμμετάσχουν 7.153 μαθητές της Θεσσαλίας. Από τη στατιστική επεξεργασία των δεδομένων προκύπτει ότι με το παλαιό σύστημα θα εξετασθεί το 5% περίπου του συνόλου των μαθητών, από την ομάδα των αποφοίτων.

Από το σύνολο των εξεταζομένων μαθητών 5668 είναι απόφοιτοι και τελειόφοιτοι των Γενικών Λυκείων και 1485 των Επαγγελματικών.

Οι μαθητές θα κατανεμηθούν σε 75  εξεταστικά κέντρα, 8 για τα ΕΠΑΛ και 67 για τα Γενικά Λύκεια.

Οι προτιμήσεις των τελειοφοίτων κατανέμονται ως εξής: Ανθρωπιστικές Σπουδές 36,85%, Θετικές Σπουδές 40,46%, Σπουδές Οικονομικές και Πληροφορικής 24,09%.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός της δυνατότητας συμμετοχής σε επαναληπτικές εξετάσεις των  υποψήφιων των ΕΠΑΛ, για πρώτη φορά, δικαίωμα που είχαν, μόνο, οι  υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων. Επίσης παρέχεται η  κάλυψη των εξόδων μετακίνησης, διαμονής και διατροφής, τελειόφοιτου υποψηφίου και του συνοδού του, για τις Πανελλαδικές εξετάσεις, στην περίπτωση που εξετάζονται σε άλλο εξεταστικό κέντρο και οι συγκοινωνιακές συνθήκες επιβάλλουν τη διαμονή τους εκεί.

Η Περιφερειακή Δ/ντρια, Ελένη Αναστασοπούλου, επισημαίνει ότι, οι εξετάσεις αποτελούν μια δοκιμασία στη ζωή που πρέπει  να αντιμετωπίζεται με αισιοδοξία, με εμπιστοσύνη στις δυνάμεις, αλλά και στο υποστηρικτικό οικογενειακό κι εκπαιδευτικό περιβάλλον.

Οι Πανελλαδικές εξετάσεις δεν  είναι η «ευκαιρία της ζωής», αλλά μία ακόμη δοκιμασία ανάμεσα στις πολλές που αντιμετωπίζει ο άνθρωπος  για την υλοποίηση των στόχων του. Είναι μια από τις πολλές ευκαιρίες, που ανοίγονται στη ζωή, γι’ αυτό, και ανεξάρτητα απ’ το αποτέλεσμα, είναι η αρχή ενός καινούργιου κύκλου κατά την ενηλικίωση. Κάθε αποτέλεσμα, απεγκλωβισμένο από τη λογική της «αποτυχίας» ή της «επιτυχίας», ας   αντιμετωπιστεί ως πρόκληση, ως κάλεσμα για μία  νέα αρχή, για μία αλλαγή πορείας.

Σεβόμενοι τις πολύχρονες κι επίπονες προσπάθειες των μαθητών μας, ευχόμαστε από καρδιάς τη δικαίωσή τους, καλή δύναμη στην κατάκτηση του στόχου για αυτοπραγμάτωση και συνεχή αγώνα για την πραγματοποίηση των πνευματικών, ψυχικών και σωματικών δυνατοτήτων με αίσθηση πληρότητας και εσωτερικής ισορροπίας.

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Ημέρα της Ευρώπης : Ζωγραφίζουμε για την Ευρώπη και με cartoons
Επόμενο άρθρο ΑΝΤΑΡΣΥΑ Τρικάλων : Οι αγώνες για την ανατροπή της πολιτικής των μνημονίων θα κλιμακωθούν