Ειδήσεις

Στη μάχη του αποχιονισμού του οδικού δικτύου η Περιφέρεια


Σε  πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα βρίσκεται η Περιφέρεια Θεσσαλίας με την Πολιτική Προστασία και το σύνολο των εμπλεκόμενων  υπηρεσιών της,  εν όψει του δεύτερου κύματος της παρατεταμένης κακοκαιρίας «Φίλιππος» με κύρια χαρακτηριστικά τις χιονοπτώσεις ακόμα και σε υψόμετρα 150- 200 μέτρων και τις πολύ χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες. Τα  μηχανήματα της Περιφέρειας  επιχειρούν για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα παντού όπου χρειάζεται, με αποχιονισμούς και ρίψεις αλατιού, προκειμένου  να παραμείνει ανοιχτό το οδικό δίκτυο αρμοδιότητας της. Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός συμμετείχε χθες σε τηλεδιάσκεψη υπό τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Στυλιανίδη με τη συμμετοχή και του Διευθυντή της ΕΜΥ Θεόδωρου Κολυδά ο οποίος ενημέρωσε για την εξέλιξη του φαινομένου που αναμένεται να πλήξει τη Θεσσαλία μέχρι και την ερχόμενη Κυριακή. Σύμφωνα με την μέχρι σήμερα πρόβλεψη  της ΕΜΥ,  αύριο Πέμπτη 10-3-2022 στη Θεσσαλία αναμένονται  «βροχές ή χιονόνερο στα νότια παραθαλάσσια και χιονοπτώσεις στις υπόλοιπες περιοχές. Στις Σποράδες και τη Μαγνησία οι χιονοπτώσεις μέχρι νωρίς το απόγευμα θα είναι κατά τόπους πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ και η  θερμοκρασία  κυμαίνεται  από μείον 3 έως 08 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη».

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας με τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα με 150 μηχανήματα έργου και  επαρκείς ποσότητες αλατιού  σε καθορισμένα σημεία του οδικού δικτύου σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες. Μηχανήματα της Περιφέρειας επιχειρούν  στα ορεινά της Μαγνησίας, στο Πήλιο και στην  Όθρυ, στα ορεινά της Λάρισας σε περιοχές της Ελασσόνας, των Φαρσάλων και της Αγιάς, σε όλο το επαρχιακό δίκτυο των Τρικάλων, στη  Λίμνη Πλαστήρα, στη Λίμνη Σμοκόβου, στην Αργιθέα και σε όλο το επαρχιακό δίκτυο της Καρδίτσας.

 

Προηγούμενο άρθρο Μήνυμα της Αν. Περιφερειακής Δ/ντριας Α/θμιας & Β/θμιας Εκπ/σης Θεσσαλίας Β.Ζιάκα κατά του Σχολικού Εκφοβισμού
Επόμενο άρθρο Την κτηνοτροφική και αγροτική παραγωγή στηρίζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας