Ειδήσεις

Στη Διεθνή έκθεση τουρισμού της Ρωσίας MITT η Περιφέρεια


Με τη συμμετοχή της στη μεγαλύτερη διεθνή έκθεση τουρισμού της Ρωσίας που διοργανώνεται από το 1994, τη ¨ΜΙΤΤ ¨,  που πραγματοποιήθηκε στη Μόσχα 13-15 Μαρτίου, η Περιφέρεια Θεσσαλίας έκλεισε τον κύκλο των δράσεων προβολής της για το πρώτο τρίμηνο του έτους, διαφημίζοντας και προωθώντας στην αγορά αυτής της χώρας το πολυποίκιλο τουριστικό της προϊόν.

Η συγκεκριμένη έκθεση συγκεντρώνει κάθε χρόνο σχεδόν όλους του εκπροσώπους της τουριστικής βιομηχανίας της Ρωσίας, όπου προβάλλονται τα προγράμματα για τη νέα τουριστική περίοδο,  ελκύοντας χιλιάδες επισκέπτες και επαγγελματίες που θέλουν να ενημερωθούν και να πραγματοποιήσουν την αγορά των διακοπών τους.

Στην έκθεση παραβρέθηκε η  Υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά, η οποία σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε αναφέρθηκε στο ¨έτος τουρισμού¨ Ελλάδος – Ρωσίας που έχει ξεκινήσει από το φθινόπωρο του 2017, συνέχεια του έτους Ελληνορωσικής φιλίας που ήταν το 2016. Στόχος του ¨έτος τουρισμού¨ αποτελεί η γνωριμία της χώρας μας σε όλες τις περιφέρειες της Ρωσίας, η ανάδειξη όλων των προορισμών μας και ακόμα περισσότερο αυτών που δεν είναι και τόσο δημοφιλείς, κάνοντας τη χώρα μας προορισμό 365 ημερών, αναδεικνύοντας όλες τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού (θρησκευτικό, γαστρονομικό, αθλητικό, υγείας, κλπ).

Στο πλαίσιο του ¨έτος τουρισμού¨ Ελλάδος – Ρωσίας  έλαβε χώρα και η συνάντηση των Ελλήνων Περιφερειαρχών στη Μόσχα, με πάνω από 30 Περιφερειάρχες της Ρωσίας πριν λίγες εβδομάδες, όπου και συμμετείχε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, προβάλλοντας τα μνημεία, τα σημεία ενδιαφέροντος και το σύνολο του τουριστικού προϊόντος της Θεσσαλίας, προωθώντας πακέτα γνωριμίας της περιφέρειας στη Ρωσική αγορά.

Τέλος στο ζήτημα των θεωρήσεων visa αναφέρθηκε ο πρέσβης της Ελλάδας στη Μόσχα κ. Ανδρέας Φρυγανάς, ο οποίος επισήμανε το σύντομο χρονικό διάστημα έκδοσής τους πλέον (εντός 3 ημερών από την περιοχή της Μόσχας και εντός 7 από την υπόλοιπη Ρωσία ως μεγαλύτερη διάρκεια), τις πολυετείς  θεωρήσεις visa πολλαπλών εισόδου (multi visa) όπου το 2017 αποτέλεσαν το 95% και το πολύ θετικό προφίλ του Ρώσου τουρίστα, τονίζοντας πως εφόσον αυτός επιλέξει ως τουριστικό προορισμό την πατρίδα μας, η visa πρέπει να είναι το τελευταίο πράγμα που θα τον απασχολήσει.

Κατά τη διάρκεια των ημερών της έκθεσης πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Συναυλιών του Καθεδρικού Ναού Σωτήρος  στη Μόσχα, συναυλία του Γ. Νταλάρα και στις 14 Μαρτίου Δεξίωση στην Ελληνική Πρεσβεία, προς τιμή των Τour Operators και των Δημοσιογράφων.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Επιστολή διαμαρτυρίας του ΤΕΕ Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Συνάντηση ΕΔΑ ΘΕΣΣ με τον βουλευτή Α ΄ Θεσσαλονίκης Κ. Γκιουλέκα