ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΡΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟ ΚΟΣΜΟ


  Δύο υπομνήματα που είχαν να κάνουν με την καθυστέρηση καταβολής χρημάτων στον αγροκτηνοτροφικό κόσμο του Νομού μας και με τις ζημιές που υπέστησαν οι παραγωγοί της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Φαρκαδόνας από τις πρόσφατες πλημμύρες, «έφερε» στο Νομαρχιακό Συμβούλιο ως εκτός ημερησίας διάταξης θέμα, ο Νομαρχιακός Σύμβουλος της πλειοψηφίας κ. Χρήστος Μιχαλάκης.

Το πρώτο είχε να κάνει  με ένα υπόμνημα που θα πρέπει να σταλεί προς τα αρμόδια Υπουργεία, προκειμένου να υπάρξει πίεση, ώστε οι αγροκτηνοτρόφοι του Νομού μας να πάρουν τα χρήματά τους από διάφορα προγράμματα, όπως της εξισωτικής αποζημίωσης, της νιτρορρύπανσης, της ενιαίας ενίσχυσης, της βιολογικής κτηνοτροφίας και γεωργίας της επιστροφής ΦΠΑ.

Το δεύτερο είχε να κάνει με υπόμνημα 10 φορέων της ευρύτερης περιοχής Φαρκαδόνας και οι οποίοι ζητούν από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και το Νομαρχιακό Συμβούλιο να τα στηρίξει.

Κατά την χθεσινή συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου έγινε συζήτηση για τα δύο αυτά θέματα και τελικά αποφάσισαν ομόφωνα να στηριχθούν αυτά τα δύο αιτήματα.

Εντωμεταξύ σήμερα ο Νομάρχης Τρικάλων έδωσε εντολή στους υπηρεσιακούς παράγοντες να προχωρήσουν σε μια καταγραφή των ζημιών όλων των περιοχών του Νομού μας, των αγροκτημάτων και του οδικού δικτύου από τις πρόσφατες πλημμύρες.

Σε δηλώσεις του ο Νομαρχιακός Σύμβουλος κ. Μιχαλάκης τόνισε:

«Όπως όλοι οι νομαρχιακοί σύμβουλοι συμφωνήσαμε ότι πρέπει να στηριχθεί ο αγροκτηνοτροφικός κόσμος του Νομού μας. Υπάρχουν προγράμματα των οποίων τα χρήματα δεν έχουν αποδοθεί στους αγρότες μας, παρατηρείται μεγάλη καθυστέρηση και για αυτό κάνουμε αυτό το υπόμνημα για να πιέσουμε και να πάρουν οι αγρότες και κτηνοτρόφοι τα χρήματά τους.

Επίσης πρέπει να στηριχθεί η περιοχή της Φαρκαδόνας, όπως και όλων των υπολοίπων περιοχών. Αποφασίσαμε να διαβιβάσουμε το υπόμνημα των φορέων της περιοχής Φαρκαδόνας ώστε να πιέσουμε και να πάρουν αποζημιώσεις οι πληγέντες αγρότες και παραγωγοί».

Προηγούμενο άρθρο Στήριξη ζητούν οι κτηνοτρόφοι
Επόμενο άρθρο Αναμένεται η έγκριση των περιβαλλοντικών μελετών για δύο έργα