Ειδήσεις

Στην τελική ευθεία για τις εκδηλώσεις του 42ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή στα Τρίκαλα


KNE2Συνέντευξη τύπου παραχώρησε   η  Τομεακή  Οργάνωση Τρικάλων της ΚΝΕ  παρουσιάζοντας το πρόγραμμα των κεντρικών εκδηλώσεων του 42ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή το Σάββατο 10 Σεπτέμβρη, στο γνώριμο χώρο του μύλου Ματσόπουλου

Κατά τη συνέντευξη τύπου τα μέλη της ΚΝΕ ανέπτυξαν, επίσης,  το χαρακτήρα και το σκοπό των εκδηλώσεων που διοργανώνουν τονίζοντας:

Το Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του “Οδηγητή” είναι η μεγάλη γιορτή της νεολαίας! Των μαθητών, σπουδαστών, νέων εργαζομένων κι ανέργων, κάθε νέου που ονειρεύεται, αγωνιά για το μέλλον και διεκδικεί μία καλύτερη ζωή. Το Φεστιβάλ μας αποτελεί συνάντηση αγώνα, διασκέδασης, ψυχαγωγίας! Οι αθλητικές εκδηλώσεις του Φεστιβάλ, οι συναυλίες του, τα μουσικοθεατρικά αφιερώματα, η ανάδειξη και η στήριξη της νεανικής δημιουργίας, οι συζητήσεις, οι δεκάδες συλλογικές δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους είναι μερικά από τα κομμάτια που συνθέτουν το παζλ του Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή.

KNE3Το Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του Οδηγητή αποτελεί εικόνα από το όμορφο μέλλον για το οποίο παλεύουμε! Στήνεται με το μεράκι, την συλλογική, εθελοντική, σχεδιασμένη δουλειά χιλιάδων νέων. Χορηγοί του Φεστιβάλ είναι οι χιλιάδες νέοι που το κάνουν γνωστό με όλους τους τρόπους όπου ζει, μορφώνεται και δουλεύουν οι νέοι και οι νέες.

Το Φεστιβάλ μας αποτελεί πλέον «θεσμό» για την νεολαία, αντέχει στο χρόνο, ανανεώνεται κι αναβαθμίζεται γιατί η «καρδιά» του είναι ο στόχος για τον οποίο παλεύουν το ΚΚΕ και η ΚΝΕ: η νέα σοσιαλιστική κοινωνία. Παραμένει νέο γιατί απέναντι στο σημερινό γερασμένο εκμεταλλευτικό σύστημα προβάλει τη μόνη πραγματική διέξοδο προς όφελος της νεολαίας: την επαναστατική ανατροπή του καπιταλισμού και την οικοδόμηση της σοσιαλιστικής κοινωνίας.

Εμπνεόμαστε απ’ τους μεγάλους αγώνες του λαού μας και συνεχίζουμε μέχρι τη νίκη, την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο! Έλα μαζί μας στον αγώνα για να κερδίσουμε τη ζωή που μας στερούν! Μαζί είμαστε πιο δυνατοί!

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κάνοντας τη βρώμικη δουλειά που της ανέθεσαν οι εκμεταλλευτές σαρώνει ότι έμεινε όρθιο από τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Το σημερινό καπιταλιστικό σύστημα δεν έχει τίποτα να προσφέρει. Η εξαθλίωση, η ανεργία, η ανασφάλεια, η αβεβαιότητα για το μέλλον, η δουλειά για ένα κομμάτι ψωμί: αυτά γεννάει το σύστημα της εκμετάλλευσης.

Αποδείχτηκε ότι αυτό που έχει ανάγκη και συμφέρει την πλειοψηφία της νεολαίας, δεν προκύπτει μέσα από τις αλλαγές κυβερνήσεων, που κινούνται εντός των τειχών της ΕΕ και του συστήματος. Διέξοδος είναι η καθημερινή δράση κι αγώνας, για όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε με στόχο να γινόμαστε όλο και περισσότεροι αυτοί που παλεύουμε ενάντια στο κοινό μας αντίπαλο: την εξουσία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, τις κυβερνήσεις τους, τα κόμματα και τα στηρίγματά τους.

To προηγούμενο διάστημα ήρθαμε σε επαφή με εκατοντάδες νέους μέσα από μεγαλύτερες και μικρότερες δραστηριότητες όπως ήταν οι θερινές ταινιοπροβολές στη όχθη του Ληθαίου στο Τζαμί, εκδήλωση ενάντια στον πόλεμο στη συνοικία της Μπάρας, η εκδήλωση από κοινού με την Κ.Ο. στη Φαρκαδόνα, για τις μαχήτριες του ΔΣΕ  και οι εκθέσεις βιβλίου σε γειτονιές της πόλης

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ:

Ο χώρος θα είναι ανοιχτός για το κοινό στις 19:00, με την έναρξη των δραστηριοτήτων για τους μικρούς μας φίλους.

 Το πρόγραμμα του παιδότοπου θα περιλαμβάνει:

  • 19:00-20:00- Εργαστήρι πειραμάτων φυσικής και χημείας, όπου τα παιδιά θα φτιάξουν τα δικά τους εργαστηριακά γυαλιά!
  • 20:00- 21:00- παράσταση Καραγκιόζη από τον Κοσμά Παναγιώκα!
  • 21:00-22:00- ζωντανεύουμε το παραμύθι ¨η Λιχουδοχώρα¨.

 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ ΤΟΥ 42ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

  • 20:15 Μουσικό-αφηγηματικό αφιέρωμα από μαθητικό συγκρότημα ενάντια στον πόλεμο. Διαχρονικά ροκ και έντεχνα κομμάτια που έχουν γραφτεί ενάντια στο πόλεμο, δεμένα με απόσπασμα του ποιήματος του Τ. Λειβαδίτη ¨Ο άνθρωπος με το ταμπούρλο.¨
  • 21:00πολιτική ομιλία από τον Γ. Λαμπρούλη μέλος της ΕΠ Θεσσαλίας και Βουλευτή του ΚΚΕ.
  • 21:45 – συναυλία με το Στέλιο Μαγαλιό και τους sober on Tuxedos
  • 23:00 – λαϊκό/ παραδιοσιακό γλέντι με τους : Γκότζια Κων/νο (λαούτο), Αγγέλη Γιώργο (βιολί),  Γκότζια Στέφανο (φωνή), , Μούτο Θόδωρο  ( ακορντεόν) , Καρέτσου Λίνα( φωνή), Τσιμπίδα Νίκο (κλαρίνο), Κωστίκα Βασίλη (φωνή)

Στο χώρο του φεστιβάλ θα λειτουργούν επίσης:

  • Έκθεση αφιερωμένη στα 70χρονα από την ίδρυση του ηρωικού  Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας.
  • Βιβλιοπωλείο με εκδόσεις της «Σύγχρονης Εποχής».
  • Παραδοσιακή ταβέρνα αλλά και μπαρ.
  •  Θα λειτουργούν με τα δικά τους αφιερώματα: μαθητικό στέκι, φοιτητικό στέκι και εργατικό στέκι.

 

Προηγούμενο άρθρο Νέα προγράμματα Erasmus για το Εσπερινό ΕΠΑΛ Τρικάλων
Επόμενο άρθρο ΛΙΓΟ ΓΕΛΙΟ