Ειδήσεις

Στελέχη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στα Τρίκαλα


Την εξαιρετική οργάνωση και τη «ζεστή» φιλοξενία των τρικαλινών και του Δήμου Τρικκαίων επιθεώρησαν σήμερα το πρωί, Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016, τρία στελέχη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες. Ταυτοχρόνως, οι πρόσφυγες ευχαρίστησαν τους τρικαλινούς και τον Δήμο, για τη φιλοξενία που τους παρέχουν.
Τα μέλη του τεχνικού κλιμακίου περιηγήθηκαν στους χώρους που παραχώρησε ο Δήμος Τρικκαίων στους πρόσφυγες, διαπιστώνοντας το υψηλότατο επίπεδο που διέπει την παρεχόμενη φιλοξενία.
Ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου εξήγησε τις διαδικασίες με τις οποίες ο Δήμος οργάνωσε όσα σχετίζονται με την ομαλή, ανέφελη και κατά το δυνατόν πληρέστερη διαμονή των προσφύγων. Αναφέρθηκε στις καλές πρακτικές που εφαρμόστηκαν, τόσο από τις υπηρεσίες της Δ/νσης Κοινωνικής Μέριμνας, όσο και από την ομάδα εθελοντών του Δήμου Τρικκαίων, αλλά και από συλλογικότητες και άλλους εθελοντές.
Ταυτοχρόνως, τόνισε το ενδιαφέρον και τη μεγάλη αγκαλιά των τρικαλινών, οι οποίοι από τη πρώτη στιγμή έδειξαν το ανθρώπινο και αλληλέγγυο ενδιαφέρον τους, με τη μεγάλη προσφορά σε είδη και με το άπλετο χαμόγελο.
Οι τρεις της Αρμοστείας (οι κ. Κνουτ Μάχελουμσγκχάγκεν, Ραλφ Μπλαντ και Γιώργος Κουφάκης) επιθεώρησαν όλους τους χώρους, εκφραζόμενοι με τα καλύτερα λόγια για την τρικαλινή φιλοξενία.
Την ίδια ώρα, ο Δήμος Τρικκαίων αναμένει άμεσα την επικείμενη οριστική απόφαση για το τι θα συμβεί με την αναχώρηση και τον τόπο προορισμού των 191 ανθρώπων που φιλοξενούνται στο καφέ του Φρουρίου.
Μάλιστα, ορισμένοι εξ αυτών, επέδωσαν στον Δήμαρχο Τρικκαίων ένα κείμενο μεταφρασμένο στα ελληνικά, με το οποίο ευχαριστούσαν τους τρικαλινούς για τη φιλοξενία τους. Σημείωναν, δε, ότι κατανοούν τα οικονομικά προβλήματα και για τον λόγο αυτόν ευχαριστούν για τη βοήθεια που παρασχέθηκε. Εξέφραζαν, δε, την επιθυμία, αν είναι δυνατόν, να μη μεταφερθούν σε σκηνές, αλλά σε χώρους με πιο ευνοϊκές υποδομές. Ο Δήμαρχος Τρικκαίων συνομίλησε μαζί τους, τονίζοντας ότι δεν αποφασίζει ο Δήμος, αλλά και ότι σε κάθε περίπτωση, μεταφέρει αυτές τις επιθυμίες.
Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

Προηγούμενο άρθρο Συνάντηση Μιχαλάκη με τον Γραμματέα Οργανωτικού του Ποταμιού κ. Π. Αβραμίδη
Επόμενο άρθρο Στον Δήμο Πύλης ο βουλευτής Γιάννης Μανιάτης