Ειδήσεις

Σπίτια σε 9 οικογένειες πλημμυροπαθών στα εργατικά Σωτήρας από τον Δήμο Τρικκαίων


Τα κλειδιά για 9 σπίτια στις Εργατικές Κατοικίες της Σωτήρας σε οικογένειες πλημμυροπαθών παρέδωσε ο Δήμαρχος Τρικκαίων Νίκος Σακκάς. Την Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2023 ο Δήμος Τρικκαίων έκανε πράξη την υπόσχεσή του για να εξασφαλίσει τη στεγαστική αποκατάσταση των πλημμυροπαθών.
Ο Δήμαρχος Νίκος Σακκάς είχε εισηγηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο την υποβολή αιτήματος στη ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) για την παραχώρηση οικιών. Μετά και την ομόφωνη απόφαση του Σώματος, η ΔΥΠΑ απάντησε θετικά για τις 9 οικίες και ακολούθησε η ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών σε γραφειοκρατία και τεχνικό επίπεδα.
Οι δικαιούχοι μπορούν να μείνουν στο σπίτι που έλαβαν, με τον Δήμο Τρικκαίων να μειώνει έμπρακτα για τις οικογένειες αυτές, τις συνέπειες της καταστροφικής πλημμύρας του Σεπτεμβρίου 2023.
Μάλιστα ο Δήμος Τρικκαίων έχει εξασφαλίσει και τις βασικές ηλεκτρικές συσκευές στα σπίτια των πλημμυροπαθών. Όπως τονίζει ο Δήμαρχος Τρικκαίων Νίκος σε δήλωσή του, «σήμερα ολοκληρώσαμε την πρώτη φάση του σχεδιασμού μας για την οικιστική αποκατάσταση των πληγέντων. Είναι μεγάλη μας χαρά, που 9 οικογένειες πλημμυροπαθών θα έχουν σπίτι να μείνουν. Δε σταματάμε, να κάνουμε πράξη όσα υποσχεθήκαμε για τους συμπολίτες μας, αφού κύριο μέλημά μας είναι το να στηρίζουμε, να είμαστε δίπλα, να λύνουμε προβλήματα».

Σημειώνεται ότι ολόκληρη η διαδικασία υλοποιήθηκε με την πλήρη κινητοποίηση της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Τρικκαίων που από την πρώτη στιγμή της καταστροφής ασχολήθηκε στον μέγιστο βαθμό με την αποκατάσταση των πληγέντων.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

Προηγούμενο άρθρο Χρυσό βραβείο για τα τυροκομικά Κίσσας στα World Cheese Awards 2023-24 στη Νορβηγία – τo «Truffeta» τυρί με τρούφα ως το καλύτερο ελληνικό τυρί
Επόμενο άρθρο Δ. Τρικκαίων: Οι πρώτοι οικίσκοι τοποθετήθηκαν στα Μ. Καλύβια για τους πλημμυροπαθείς