Ειδήσεις

ΣΘΕΒ: Με επιτυχία η εκδήλωση Startup Europe week


O Σύνδεσμος Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας και την Επιστημονική ιδέα DigitalIdea, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δικτύου ΠΡΑΞΗ, πραγματοποίησαν την Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018 με επιτυχία  εκδήλωση στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας στη Λάρισα.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο κ. Γρ. Παπαχαραλάμπους ως εκπρόσωπος της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ο κ. Π. Νταής εκπρόσωπος του Δήμου Λάρισας, ο κ. Ζ. Μαμούρης εκπρόσωπος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ο κ. Μ. Βραχνάκης εκπρόσωπος του ΤΕΙ Θεσσαλίας, ο κ. Γ.  Τσερέπας εκπρόσωπος του Συνδέσμου Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΘΕΒ) και ο κ. Δ. Παπαλέξης εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Λάρισας.

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν να παρουσιασθούν εργαλεία και μηχανισμοί στήριξης της νεοφυούς επιχειρηματικότητας καθώς και καλές πρακτικές αυτών. Παράλληλα, έγινε παρουσίαση του προγράμματος Erasmus Νέοι Επιχειρηματίες το οποίο αποτελεί πρόγραμμα διασυνοριακής ανταλλαγής και  προσφέρει σε νέους ή φιλόδοξους επιχειρηματίες την ευκαιρία να αποκομίσουν γνώσεις από έμπειρους επιχειρηματίες οι οποίοι διευθύνουν μικρές επιχειρήσεις σε κάποια από τις συμμετέχουσες στο πρόγραμμα χώρες.

Ειδικότερα, στην εκδήλωση μίλησαν οι κκ. Σαμαντζής Χ. και Αλεξάνδρου Θ. για το πρόγραμμα “ERASMUS for YOUNG ENTREPRENEURS” και τις Καλές πρακτικές αυτού, η κ. Παπαδούλη Κ. για το Δίκτυο Πράξη: Υπηρεσίες υποστήριξης επιχειρηματικότητας, ο κ. Γάτος Δ. εκ μέρους της Συνεταιριστικής Θεσσαλίας, για τους Τρόπους χρηματοδότησης και ο κ. Κοντός Λ. για το IN4CAPITAL  (Πλατφόρμα Διασύνδεσης Επενδυτών).

Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν καλές πρακτικές νεοφυούς επιχειρηματικότητας. Πιο συγκεκριμένα, μίλησαν  οι κκ. Δήμτσας Β. για την  INTREDO – A newwayforHRissue και Αλέξογλου Κ. για το LOCEYE – Eyetrackingmadesimple.

Τέλος, ο Καθ. του ΤΕΙ Θεσσαλίας κ. Γερογιάννης Β. μίλησε με θέμα: “Διερεύνηση και αξιολόγηση ικανοτήτων και τάσεων επιχειρηματικότητας”.

Προηγούμενο άρθρο Εξετάσεις θεωρίας Τεχνικών Επαγγελμάτων στην Περιφέρεια Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Σύλληψη πέντε ημεδαπών για παράβαση του νόμου περί παιγνίων