Ειδήσεις

ΣΘΕΒ: Αδυναμία υποβολής επενδυτικών σχεδίων στο ΠΣΚΕ


Επιστολή προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ευάγγελο Αποστόλου απέστειλε ο ΣΘΕΒ σχετικά με τα προβλήματα που προέκυψαν στις υποβολές επενδυτικών σχεδίων στη Δράση 4.2.1 που αφορά την μεταποίηση και εμπορία αγροτικών προϊόντων στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων.

Στην επιστολή διαμαρτυρίας του Συνδέσμου Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών αναφέρεται ότι με την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος που εκδόθηκε την 27 Απριλίου 2016, ορίστηκε η ημερομηνία έναρξης του προγράμματος από 16 Μαΐου με την ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης στήριξης. Στις 16 Μαΐου το Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) ήταν αδύναμο να δεχτεί τις υποβαλλόμενες ολοκληρωμένες αιτήσεις στην προσπάθεια οριστικοποίησης όπως είχε οριστεί και θα καθόριζε και την επιλεξιμότητα των προτάσεων. Έπειτα από αλλεπάλληλες οχλήσεις σε διάφορες αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου ενημερωθήκαμε πως το πληροφοριακό σύστημα βρίσκεται σε διαδικασία συνεχούς αναβάθμισης και δεν είναι ακόμα έτοιμο να δεχθεί τις επενδυτικές προτάσεις, επισήμανε στην επιστολή του ο πρόεδρος του ΣΘΕΒ κ. Νταβέλης.

Ως εκ τούτου, λόγω κακού προγραμματισμού και καθυστερήσεων, αιτούμαστε να εκδοθεί υπουργική Απόφαση που να ορίζει νέα ημερομηνία επιλεξιμότητας δαπανών είτε από την ημερομηνία προκήρυξης του εν λόγω προγράμματος, ήτοι 27/04/2017 είτε από τον αρχικό προγραμματισμό που είχε οριστεί η ημερομηνία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων στο ΠΣΚΕ, ήτοι 16/05/2017

Ο ΣΘΕΒ ζητάει από το Υπουργείο και όλους τους εμπλεκόμενους τις άμεσες ενέργειές τους καθώς και την άμεση επίλυση των παραπάνω προβλημάτων προς όφελος των επιχειρήσεων.

Προηγούμενο άρθρο Τροχονομικές δράσεις στη Θεσσαλία με 19 συλλήψεις
Επόμενο άρθρο Συνάντηση Περιφερειάρχη Θεσσαλίας με τον Γεν. Διευθυντή της ΕΔΑ ΘΕΣΣ