Ειδήσεις

Σημαντική δράση για την υγεία στους τρικαλινούς Ρομά


Μια σημαντική δράση για την προαγωγή υγείας υλοποίησαν τα Παραρτήματα Ρομά του Κέντρου Κοινότητας Δ.Τρικκαίων . Η διεξαγωγή της δράσης έγινε σε συνεργασία με την 5η ΥΠΕ, το Κέντρο Υγείας Τρικάλων, την 1ηΤΟΜΥ Τρικάλων και με τη συμβολή της Ομοσπονδίας Θεσσαλίας Ελλήνων Ρομά την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2023 στο Παράρτημα Ρομά& Ευπαθών Ομάδων στο Κηπάκι και στο Παράρτημα Ρομά στον Πύργο.

Η δράση είχε ενημερωτικό χαρακτήρα και αφορούσε την υγιεινή διατροφή συνδυαστικά με τη σωματική άσκηση και είχε ως στόχο την βελτίωση του επιπέδου υγείας και την πρόληψη νοσημάτων σε παιδιά και ενήλικες οικογενειών ωφελουμένων των δομών.

Η δράση που είχε τον τίτλο «ΑΓΑΠΩ ΤΟ ΣΩΜΑ ΜΟΥ, ΤΡΕΦΟΜΑΙ ΣΩΣΤ» και στέφθηκε με επιτυχία καθώς υπήρξε σημαντική προσέλευση και ενδιαφέρον από μικρούς και μεγάλους ωφελούμενους των Παραρτημάτων Ρομά.

Τα Παραρτήματα Ρομά του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Τρικκαίων στοχεύουν στην προαγωγή της υγείας και στην ενημέρωση του πληθυσμού των Ρομά.

Το Κέντρο Κοινότητας εντάσσεται στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2021-2027 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ).

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

Προηγούμενο άρθρο Προχωρούν τα έργα για τους 2 νέους χώρους πολιτισμού στα Τρίκαλα
Επόμενο άρθρο Σε κανονική λειτουργία το Νηπιαγωγείο Φλαμουλίου