Ειδήσεις

Σημαντικές ελλείψεις στις Μονάδες των Δημόσιων Νοσοκομείων Θεσσαλίας


Κατόπιν επισκέψεως του Προέδρου του Συλλόγου μας (Β’ Αντ/δρου ΠΟΝ) και Γ’ Αντ/δρου ΠΟΑμεΑ Θεσσαλίας κ. Γιαννάκο Βασίλειο, στις Μ.Τ.Νεφρών όλων των Νοσοκομείων της Θεσσαλίας, για τις ελλείψεις που προαναφέραμε σας επισημαίνουμε τα εξής:

1) ΚΡΑΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ, Μ.Τ.ΝΕΦΡΟΥ

Με 50 και πλέον αιμοκαθαρόμενους συν μεταμοσχευμένους συν χρόνια πάσχοντες, λειτουργεί εδώ και χρόνια χωρίς μόνιμο ιατρό (Διευθυντή και Επιμελητή) παρά μόνο με μία επικουρική ιατρό της οποίας η σύμβαση λήγει τέλος του έτους. Ζητούμε τουλάχιστον δύο μόνιμους ιατρούς συν τον επικουρικό. Τα μηχανήματα είναι πολλών ετών, πάνω από δεκαπενταετία, με αποτέλεσμα να πρέπει να αντικατασταθούν το συντομότερο. Πρέπει επίσης να ανακαινισθεί και η αίθουσα της Μονάδας.

 

2) ΚΡΑΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, Μ.Τ.ΝΕΦΡΟΥ

Σε 90 αιμοκαθαρόμενους ζητούμε έναν επικουρικό ιατρό, διότι συνταξιοδοτήθηκε ο Διευθυντής της Μονάδας και έμειναν μόνο δύο μόνιμοι ιατροί. Τα μηχανήματα είναι κι εδώ πολλών ετών, με αποτέλεσμα να περιμένουν καινούργια εδώ και χρόνια. Τα φίλτρα είναι κακής ποιότητας (κινέζικα).

 

3) ΚΡΑΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ, Μ.Τ.ΝΕΦΡΟΥ

Τελείως ακατάλληλη ως Μονάδα. Λειτουργεί στον 6ο όροφο σε παλιό κτίριο, με παλιά μηχανήματα πάρα πολλών ετών, διότι δεν υπάρχουν προδιαγραφές για καλή ποιότητα αιμοκάθαρσης. Ζητούμε άμεσα την μετεγκατάσταση της Μονάδας, με νέες προδιαγραφές και καινούργια μηχανήματα.

 

4) ΚΡΑΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ, Μ.Τ.ΝΕΦΡΟΥ

Εδώ υπάρχει σοβαρό πρόβλημα έλλειψης νοσηλευτικού προσωπικού και ιατρικού προσωπικού, σε όλες τις κλινικές του Νοσοκομείου. Ειδικά στην Μ.Τ.Νεφρού, που αυτή τη στιγμή υπάρχουν 100 και πλέον αιμοκαθαρόμενοι συν τα έκτακτα περιστατικά που καθημερινά επισκέπτονται την Μονάδα συν τους χρόνια πάσχοντες, λειτουργεί με 12 νοσηλεύτριες συν τον Προϊστάμενο, ενώ το καταστατικό της Μονάδας προβλέπει για 90 αιμοκαθαρόμενους και άνω 21 νοσηλεύτριες συν τον Προϊστάμενο. Επειδή κατανοούμε την έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού σε όλα τα Νοσοκομεία της Ελλάδας, ζητούμε τουλάχιστον 3-4 νοσηλευτές ώστε να καλυφθεί λίγο το κενό. Επίσης, πλην τα δέκα μηχανήματα που ήρθαν πρόσφατα μέσω ΕΣΠΑ , μας είχαν υποσχεθεί οι εκάστοτε Διοικήσεις ότι θα έρθουν άλλα δέκα, γιατί τα υπάρχοντα εκτός των νέων, είναι δεκαετίας και δεκαπενταετίας και έχουν υπερβεί τις ώρες λειτουργίας.

 

Επισημαίνουμε επίσης μεγάλες ελλείψεις σε αναλώσιμα υλικά σε όλα τα Νοσοκομεία, με αποτέλεσμα όλες οι Μονάδες και όλες οι Κλινικές να ψάχνονται μεταξύ τους για διάφορα υλικά ώστε να κάνουν την δουλειά τους.

 

Υ.Γ.: Για όλα αυτά που σας αναφέρουμε, η Διοίκηση της Υ.Π.Ε. Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδος είναι ενήμερη, κατόπιν επισκέψεως προσφάτως του Δ.Σ. της ΠΟΑμεΑ Θεσσαλίας

 

 

 

 

 

ΜΕΤΑ ΤΙΜΗΣ

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Β’ ΑΝΤ/ΔΡΟΣ ΠΟΝ

&

Γ’ ΑΝΤ/ΔΡΟΣ ΠΟΑμεΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

 

 

Β. ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ

Προηγούμενο άρθρο Περιφέρεια Θεσσαλίας : Προληπτικά Μέτρα Αντιμετώπισης υψηλών θερμοκρασιών
Επόμενο άρθρο Ξεκινά το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης στο Δ. Τρικκαίων