Ειδήσεις

Σε Χρυσοβελώνη, Καραμανλή και Σκρέκα οι φορείς της Θεσσαλίας για τον Αχελώο


Σειρά επαφών με Κυβερνητικούς και Πολιτικούς Παράγοντες της Ν.Δ. είχαν οι φορείς της Θεσσαλίας με στόχο να προωθήσουν το ζήτημα του Αχελώου.
Συγκεκριμένα ο Πρόεδρος της ΠΕΔ και Δήμαρχος Μουζακίου κ. Κωτσός, ο πρώην Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Παπαλός, ο εκπρόσωπος του ΤΕΕ Θεσσαλίας κ. Διαμάντος ο Πρόεδρος της ΕΘΕΜ Καλλές Ιωάννης και ο Πρόεδρος της επιστημονικής επιτροπής της ΕΘΕΜ κ. Γιαννούλας Φώτης συναντήθηκαν αρχικά με τους τομεάρχες της Ν.Δ. Υποδομών κ. Καραμανλή και Ενέργειας κ. Σκρέκα.
Στη συνάντηση υπήρξε διεξοδική συζήτηση για τα ζητήματα της Μεσοχώρας, των Σχεδίων Διαχείρισης των Υδατικών Πόρων της Θεσσαλίας και το Φράγμα της Συκιάς, όπου και οι δύο πολιτικοί άνδρες της Αντιπολίτευσης εξέφρασαν την πλήρη τους ταύτιση με τους φορείς της Θεσσαλίας.
Στη συνέχεια οι εκπρόσωποι των Θεσσαλικών φορέων συναντήθηκαν με την Υφυπουργό Μεταφορών και Υποδομών κ. Χρυσοβελώνη και θέμα της συνάντησης ήταν η πορεία των δυο υδροηλεκτρικών έργων επί του Άνω Αχελώου στις θέσεις Μεσοχώρα (σήραγγα Πευκοφύτου) και Συκιά (φράγμα Συκιάς).
Υστερα από ενημέρωση που είχε η Υφυπουργός από τους προαναφερθέντες αρμόδιους φορείς σχετικά με την εξέλιξη της πορείας των παραπάνω έργων, δεσμεύτηκε να έρθει σε επικοινωνία με τους αρμόδιους υπουργούς με σκοπό την συμβολή της στην επίλυση των προβλημάτων που ανακόπτουν την ολοκλήρωσή τους.
Μετά το τέλος των συναντήσεων ο πρόεδρος της ΠΕΔ και Δήμαρχος Μουζακίου εξέφρασε την πλήρη του ικανοποίηση από τη στάση που κράτησαν τόσο η Υφυπουργός, όσο και οι τομεάρχες της Ν.Δ. για το ζήτημα του Αχελώου και της Μεσοχώρας. Οι φορείς της Θεσσαλίας θα συνεχίσουν τις επαφές τους προωθώντας το ζήτημα του Αχελώου.

Προηγούμενο άρθρο Πανδαισία χορού από 200 μαθητές του Δήμου Τρικκαίων
Επόμενο άρθρο Ετοιμάζεται το Φρούριο για την υποδοχή των προσφύγων