Σε ξήλωμα των φωτεινών διαφημιστικών πινακίδων προχωρά ο Δήμος Τρικκαίων


 Φαίνεται ότι το πρόβλημα των διαφημιστικών πινακίδων και της άναρχης τοποθέτησής τους απασχολεί σοβαρά τη δημοτική αρχή του Δήμου Τρικκαίων η οποία μέσω του αρμοδίου αντιδημάρχου Υποδομών Απόστολου Κολότσιου διαμήνυσε  ότι υπάρχει πρόβλεψη για αποξήλωση των πινακίδων οι οποίες ηλεκτροδοτούνται από το δημοτικό φωτισμό.

Οι εν λόγω πινακίδες λαμβάνουν ρεύμα καθόλη τη διάρκεια του 24ώρου ενώ, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε χθες προς τους εκπροσώπους των τοπικών Μέσων Ενημέρωσης ο αντιδήμαρχος Τρικκαίων “βρίσκονται δίπλα στο κρασπεδόρειθρο και είναι τοποθετημένες συνολικά σε 16 σημεία της πόλης».

Όχι από το Δημοπτικό Συμβούλιο

Βάσει των όσων ανέφερε ο κ. Κολότσιος το παραπάνω θέμα ανακινήθηκε στη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων έπειτα από σχετική ερώτηση στην οποία ο ίδιος κλήθηκε να απαντήσει. Ειδικότερα επεσήμανε χαρακτηριστικά πως “τέθηκε ένα θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο για τις διαφημιστικές πινακίδες. Δεν επιτρέπεται αυτού του είδους η διαφήμιση και ποτέ δεν πάρθηκε η απόφαση σε επίπεδο Δημοτικού Συμβουλίου αλλά μόνο απόφαση της δημαρχιακής επιτροπής. Αναμένουμε την σχετική εισήγηση από πλευράς του Νομικού Συμβούλου ώστε να προχωρήσει η αποξήλωσή τους”.

Τι ισχύει στον κανονισμό

Διαφήμιση, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στον κανονισμό χρήσης των παραχωρούμενων κοινόχρηστων χώρων του Δήμου Τρικκαίων, είναι κάθε ανακοίνωση που γίνεται στα πλαίσια εμπορικής, βιομηχανικής, βιοτεχνικής ή επαγγελματικής δραστηριότητας με στόχο την προώθηση της διάθεσης αγαθών ή υπηρεσιών.
Παράλληλα υπαίθρια διαφήμιση είναι η υπαίθρια και δημόσια προβολή, με κάθε τρόπο και μέσο, μηνυμάτων κάθε μορφής, για την προώθηση εμπορικών και επαγγελματικών σκοπών ή άλλων συναφών δραστηριοτήτων.

Υπαίθριες διαφημίσεις κατά την παραπάνω έννοια συνιστούν ιδίως οι έντυπες, οι χειρόγραφες, οι φωτεινές ή φωτιζόμενες και οι ηλεκτρονικές ή άλλες διαφημίσεις σε κοινόχρηστους, δημοτικούς ή κοινοτικούς χώρους και σε ιδιωτικά κτίρια ή οικόπεδα.

Ειδικές διατάξεις

Βάσει του ιδίου κανονισμού απαγορεύεται κάθε διαφήμιση που πραγματοποιείται με οποιονδήποτε τρόπο και μέσο, στα εκτός κατοικημένης περιοχής τμήματα των χαρακτηρισμένων εθνικών και επαρχιακών οδών ή αυτοκινητοδρόμων και σε ζώνη μέχρι 150 μέτρων και από τις δύο πλευρές του άξονα των οδών αυτών και η οποία είναι ορατή από τους χρήστες των οδών.

Επισημαίνεται τέλος ότι η παραπάνω ζώνη απαγόρευσης περιορίζεται στα 40 μέτρα και από τις δύο πλευρές του που διέρχονται μέσα σε κατοικημένη περιοχή, αν το επιτρεπόμενο όριο άξονα των τμημάτων εθνικών και επαρχιακών οδών ή αυτοκινητοδρόμων, ταχύτητας στα τμήματα αυτά είναι ανώτερο των 70 χιλ/ώρα.

Προηγούμενο άρθρο Συμβολή στο έτος Παπαδιαμάντη από την Ομοσπονδία Θεσσαλών Ευρώπης
Επόμενο άρθρο Οι KHAKI NAIVE την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου στη Κεντρική πλατεία μουσική σκηνή