Σε καλό δρόμο το θέμα παραχώρησης αιθουσών για το Τ.Ε.Ι


Στην τελική ευθεία φαίνεται να μπαίνει το θέμα της παραχώρησης δύο αιθουσών προκείμενου να στεγαστούν τα εργαστήρια του τμήματος Πολιτικών Δομικών Έργων του Παραρτήματος Τρικάλων του ΤΕΙ Λάρισας τα οποία κρίνονται απαραίτητα για την πλήρη και εύρυθμη λειτουργία της σχολής. Προκειμένου λοιπόν να βρεθεί η πλέον κατάλληλη λύση στο θέμα πραγματοποιήθηκε σήμερα σύσκεψη στο ΤΕΙ της πόλης μας παρουσία του Δημάρχου Τρικκαίων κ. Μιχάλη Ταμήλου, των Προϊσταμένων των δύο τμημάτων των ΤΕΙ κ.κ. Λάμπρου Σδρόλια και Ξενοφώντα Σπηλιώτη και του Διευθυντή Β/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Τρικάλων κ. Θεόδωρου Τσέλιου. Στην σύσκεψη συζητήθηκαν οι δύο πιθανές προοπτικές για την έστω προσωρινή μετατροπή δύο αιθουσών παρακείμενων εκπαιδευτικών κτιρίων σε αίθουσες κατάλληλες να φιλοξενήσουν τα εργαστήρια του τμήματος Πολιτικών Δομικών Έργων. Τονίστηκε μάλιστα ότι καθώς το εν λόγω τμήμα ζητά τις αίθουσες αυτές κατά τις απογευματινές ώρες, θα μπορούσε η λειτουργία των εργαστηρίων να μην εμποδίζει την εκπαιδευτική διαδικασία στο υπάρχον εκπαιδευτικό ίδρυμα.

       Τα κτίρια που προτάθηκαν για να αποδεσμεύσουν δύο αίθουσες για την λειτουργία των εργαστηρίων του ΤΕΙ είναι αυτό του παρακείμενου 7ου Λυκείου, στο οποίο ενδεχομένως να υπάρχουν ελεύθερες αίθουσες, ή αυτό του παλιού ΤΕΕ (1ο ΕΠΑΛ), όπου πράγματι υπάρχουν ελεύθερες αίθουσες.

       Προκειμένου μάλιστα να έχουν πλήρη εικόνα των προτεινόμενων λύσεων οι υπηρεσιακοί παράγοντες επισκέφθηκαν στην συνέχεια τόσο το 7ο Λύκειο Τρικάλων όσο και το 1ο ΕΠΑΛ όπου κατόπτευσαν τους χώρους και συζήτησαν με τους αντίστοιχους διευθυντές. Διαπιστώθηκε ότι μεγαλύτερη ευχέρεια για διαθέσιμες αίθουσες έχει το 1ο ΕΠΑΛ όπου ενδεχομένως να υπάρξει διευθέτηση των τμημάτων που ήδη λειτουργούν εκεί (του Τεχνικού Λυκείου, του Εσπερινού και του ΙΕΚ) ούτως ώστε να ανεξαρτητοποιηθεί ένας χώρος ικανός να φιλοξενήσει τα εργαστήρια του ΤΕΙ. Ο Δήμαρχος μάλιστα επεσήμανε ότι με τις κατάλληλες επεμβάσεις θα μπορούσε ο χώρος αυτός να αποκτήσει αυτόνομη είσοδο-έξοδο και να λειτουργήσει χωρίς να εμποδίζει ή να εμποδίζεται από την λειτουργία των διπλανών εκπαιδευτηρίων. Το θέμα θα εξετασθεί από τον Διευθυντή και τους καθηγητές του 1ου ΕΠΑΛ.

Προηγούμενο άρθρο Η Σούλα Μερεντίτη για τα Φωτοβολταικά και τις αιτήσεις των αγροτών
Επόμενο άρθρο Κάλεσμα Ενότητας, Νίκης και Προοπτικής τοτ Απ. Παπατόλια