Ειδήσεις

Σε αγιασμούς σχολείων ο δήμαρχος Τρικκαίων


Στη σταθερή αξία της Παιδείας, στην ανάγκη προστασίας του Δημόσιου σχολείου και στον ρόλο του ως στοιχείου της κοινωνίας, αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Τρικκαίων. τη Δευτέρα, με την ευκαιρία του αγιασμού για τη νέα σχολική χρονιά 2016-2017 ο κ. Δημήτρης Παπαστεργίου μετέβη σε δύο σχολεία: στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων και στο 2ο ΕΠΑΛ Τρικάλων.
Στο Δημοτικό Σχολείο, που λόγω του καιρού τέλεσε τον αγιασμό στον παρακείμενο Ναό της Παναγίας Επίσκεψης, ο κ. Παπαστεργίου αναφέρθηκε στα θέματα του συνδυασμού εκπαίδευσης και ελεύθερου χρόνου. Υπενθύμισε τις τρεις παιδικές χαρές που «περιβάλουν» το σχολείο και οι οποίες εντάσσονται στο πρόγραμμα κατασκευής που ξεκινά ο Δήμος: Βαρουσίου, Μπάρας, πλατείας Αρ. Αντωνίου.  Και τόνισε, παρόντων των γονέων και ενώπιον του Διευθυντή κ. Ηλία Αμπέλαργα και των εκπαιδευτικών, πόσο σημαντική είναι η συνεργασία όλων – φορέων και γονιών – για την εκπαίδευση των παιδιών.
Διαφορετικό το κλίμα στο 2ο ΕΠΑΛ Τρικάλων, με το πλήθος των μαθητών και τα πολλά εργαστήρια. Εκεί, ο κ. Παπαστεργίου τόνισε ότι η σημασία τη εκπαίδευσης ως σταθερής αξίας, αποκτά νόημα και παραμένει στη διάρκεια τη ζωής των μαθητών ως πολίτες.
Ευχήθηκε καλή χρονιά και επισκέφθηκε το σχολείο, προκειμένου να δει από κοντά τις εργασίες αποκατάστασης της βιοκλιματικής στέγης που έγιναν αμέσως μετά την καταιγίδα που «χτύπησε» προ ημερών τα Τρίκαλα. Στη συνέχεια περιηγήθηκε σε χώρους και εργαστήρια του σχολείου από τον Διευθυντή κ. Νίκο Κωστή, ενώ ενημερώθηκε και για προβλήματα που υπάρχουν στις υποδομές.
Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

Προηγούμενο άρθρο Στον αγιασμό του 5ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμπάκας ο Χρ. Μιχαλάκης
Επόμενο άρθρο Εργασίες σε πλήθος σχολείων εν όψει της σχολικής χρονιάς