Ειδήσεις

Σεμιναριακές διαλέξεις στο ΤΕΙ Θεσσαλίας


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 28 Απριλίου 2017  οι δύο (2) σεμιναριακές διαλέξεις που διενεργήθηκαν στα πλαίσια του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) στη Διοίκηση και Διαχείριση Έργων και Προγραμμάτων (ΔΔΕΠ) του ΤΕΙ Θεσσαλίας και ειδικότερα των μεταπτυχιακών μαθημάτων «Ειδικά Θέματα Διοίκησης και Διαχείρισης Έργων» και «Στρατηγική Διοίκηση Έργων». Πιο συγκεκριμένα, οι σεμιναριακές διαλέξεις είχαν κατά σειρά ως εξής:

  1. «Ψηφιακός μετασχηματισμός επιχειρήσεων» με ομιλητή τον κ. Σωτήρη Συρμακέζη, Γενικό Διευθυντή, Group Chief Digital & Technology Officer (Group CDTO), Όμιλος Eurobank (https://www.linkedin.com/in/sotirissirmakezis)
  2. «Διαχείριση έργου με Big Data» με ομιλήτρια την κ. Ελένη Μαγγίνα, Associate Professor στο School of Computer Science του University College Dublin (https://csiweb.ucd.ie/users/eleni-mangina)

Και οι δυο διαλέξεις προσέλκυσαν το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της ακαδημαϊκής αλλά και της τοπικής κοινότητας και την παρακολούθησαν καθηγητές, μεταπτυχιακοί και προπτυχιακοί φοιτητές και απόφοιτοι των Τμημάτων Διοίκησης Επιχειρήσεων και Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, εκπρόσωποι της τοπικής επιχειρηματικότητας και ιδιώτες. Στο πλαίσιο των διαλέξεων που διήρκησαν περισσότερο από 3 ώρες μαζί με εκτενή διάλογο και αλληλεπίδραση των συμμετεχόντων, προσφέρε σημαντική επιστημονική και εμπειρική γνώση αναφορικά με σημαντικές προκλήσεις που αφορούν την επιχειρηματικότητα και τη διαχείριση έργων. Συγκεκριμένα, δόθηκαν στοιχεία αναφορικά με το μετασχηματισμό της επιχειρηματικότητας και της υλοποίησης έργων λόγω των σύγχρονων τεχνολογιών (ρομποτική, τεχνητή νοημοσύνη, δεδομένα, διαδίκτυο των αντικειμένων κλπ.) που προκαλούν την 4η βιομηχανική επανάσταση και πως οι επιχειρήσεις καλούνται να αποκριθούν σε αυτές με κατάλληλη στρατηγική προσαρμογή. Επιπρόσθετα, παρουσιάστηκαν αναλυτικά στοιχεία για το πως οι επιχειρήσεις μπορούν να αξιοποιήσουν τα μαζικά δεδομένα (big data) προκειμένου να παράξουν νέα προϊόντα ή και να λάβουν αποφάσεις βασιζόμενες στην ανάλυση στοιχείων.

Οι διαλέξεις διενεργήθηκαν με πρωτοβουλία του Κλεάνθη Συρακούλη, Αναπληρωτή Καθηγητή του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων και διδάσκοντα του ΠΜΣ ΔΔΕΠ, καθώς και του Δημητρίου Τσέλιου, Επίκουρου Καθηγητή του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων και διδάσκοντα του ΠΜΣ ΔΔΕΠ και απηύθυναν χαιρετισμό ο Πρόεδρος του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων Καθηγητής κ. Βασίλειος Γερογιάννης και ο Διευθυντής του Π.Μ.Σ. στη «Διοίκηση και Διαχείριση Έργων & Προγραμμάτων» Αναπληρωτής Καθηγητής κ. Λεωνίδας Ανθόπουλος. Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται να διενεργηθεί σειρά ακόμη σημαντικών ανάλογων διαλέξεων σε ειδικά θέματα της διαχείρισης έργων το τρέχον ακαδημαϊκό εξάμηνο, με αξιόλογους προσκεκλημένους ομιλητές.

 

Με εκτίμηση,

Ο Διευθυντής του ΠΜΣ,

Ανθόπουλος Λεωνίδας, Αναπληρωτής Καθηγητής

Προηγούμενο άρθρο Υπολογιστές για τα ολιγοθέσια Σχολεία της Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Ενημερωτική εκδήλωση για την επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου στον Λαγκαδά