Ειδήσεις

Σαφές και ισχυρό μήνυμα κατά της βίας εναντίον γυναικών


Με ισχυρό μήνυμα που διαδόθηκε επί διήμερο σε δρομείς, επισκέπτες/τριες και στελέχη, υλοποιήθηκε στα Τρίκαλα ο  13ος Ημιμαραθώνιος Καλαμπάκα – Τρίκαλα «Θανάσης Σταμόπουλος».
Η απόφαση του Συλλόγου Δρομέων Τρικάλων, να αφιερώσει τον αγώνα στο #metoo και ενάντια στη βία κατά γυναικών, υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Τρικκαίων

Η μεγάλη αυτή γιορτή του αθλητισμού και του εθελοντισμού στα Τρίκαλα, φέτος είχε ιδιαίτερο κοινωνικό ενδιαφέρον, ακριβώς λόγω αυτού του κοινού μηνύματος.

Μετά από σχετική πρόσκληση του διοργανωτή Συλλόγου Δρομέων Τρικάλων, τα στελέχη του Κέντρου βρέθηκαν το Σάββατο 12 και την Κυριακή 13 Μαρτίου 2022 στην κεντρική πλατεία της πόλης, με αφορμή την διεξαγωγή του 13ου Ημιμαραθωνίου. Στόχος, η ενημέρωση όλων των πολιτών για τη λειτουργία του Κέντρου.

Στο Σημείο Πληροφόρησης, που λειτούργησε καθ’ όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης, υπήρχε έντυπο ενημερωτικό υλικό και παρασχέθηκαν πληροφορίες σχετικά με τη λειτουργία του Κέντρου, τους σκοπούς και τις παρεχόμενες από αυτό δωρεάν υπηρεσίες.

Ο Σύλλογος Δρομέων Τρικάλων και η Οργανωτική Επιτροπή του « 13ου Ημιμαραθωνίου Καλαμπάκα – Τρίκαλα Θανάσης Σταμόπουλος» συνεργάστηκε τόσο με τον Δήμο Τρικκαίων όσο και ειδικότερα με το Κέντρο Συμβουλευτικής, με ένα αποτέλεσμα ιδιαιτέρως σημαντικό για ένα τόσο μεγάλο πρόβλημα όσο η βία κατά γυναικών

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

Προηγούμενο άρθρο Το Κυνήγι Τρούφας στα Μετέωρα είναι πάλι εδώ
Επόμενο άρθρο Κοπή πίτας ΑΕΛ: Η ΕΔΑ ΘΕΣΣ υποστηρικτής των δράσεων παλαίμαχων αθλητών