Ρεσιτάλ Βιολιού με τον διακεκριμένο σολίστ igor aleksic της Σερβίας


Έναν πολύ σπουδαίο Ευρωπαίο σολίστ φιλοξενούν τα Τρίκαλα, σήμερα Τετάρτη 11 Ιουλίου στις 9:15 το βράδυ στο Πνευματικό Kέντρο του Δήμου Τρικκαίων στην εκδήλωση που διοργανώνει το Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Τρικάλων σε συνεργασία με το Περιφερειακό Τμήμα Τρικάλων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Τον  εξαίρετο σολίστ και καθηγητή βιολιού στο Πανεπιστήμιο των Τεχνών του Νις, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι φιλόμουσοι του νομού Τρικάλων σε μια βραδιά μουσικής πανδαισίας σε κορυφαίες δημιουργίες των Handel, Mozart και Schumann.

Στο ρεσιτάλ Βιολιού με τον διακεκριμένο Σολίστ και καθηγητή Μουσικής στο Πανεπιστήμιο Τεχνών του Νις Igor Aleksic, θα πραγματοποιηθεί μια μεγάλη μουσική βραδιά, πολύ υψηλού επιπέδου. Ο Igor Aleksic θεωρείται ένας από τους κορυφαίους σολίστ του βιολιού και της Μουσικής δωματίου.

Συγκεκριμένα ο Σέρβος σολίστ θα ερμηνεύσει την σονάτα για βιολί και πιάνο σε  ρε μείζονα του Handel, τη σονάτα για βιολί και πιάνο ΚV304 του Mozart και το καρναβάλι της Βιέννης (έργο 26) του Schumann. Στο πιάνο θα τον συνοδεύσει η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου του Νις Jelena Deljanin-Aleksic.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε όλους τους φιλόμουσους Τρικαλινούς που θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν εξαιρετικούς καλλιτέχνες πολύ υψηλού επιπέδου, στους φίλους της Σερβίας και του Σέρβικου λαού, στους Περιθαλπόμενους, στους εργαζομένους, τους φίλους, δωρητές και ευεργέτες του Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων Τρικάλων και τους φίλους του κοινωνικού έργου του Περιφερειακού Τμήματος Τρικάλων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ IGOR ALEKSIC

Igor Aleksic-βιολί

Αποφοίτησε από τη Μουσική Σχολή του Πανεπιστημίου του Βελιγραδίου με  καθηγητή τον Αλεξάνταρ Πάβλοβιτς. Αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές του, συνέχισε τις μεταπτυχιακές σπουδές ως σολίστ του βιολιού και της Μουσικής δωματίου στο ίδιο ίδρυμα,υπο την μουσική καθοδήγηση των καθηγητών Πάβλοβιτς και Ούρος Πέσιτς.
Κατά τη διάρκεια των ετών 1991-1997 ήταν μέλος της “Ορχήστρας Εγχόρδων Βελιγραδίου», και πραγματοποίησε σειρά συναυλιών στη Γαλλία, την Ισπανία, Ρωσία, Ουγγαρία, Ελλάδα, Βουλγαρία. Κατά την ίδια περίοδο, η ίδια Ορχήστρα πραγματοποίησε σειρά ηχογραφήσεων για την τηλεόραση και τις δισκογραφικές εταιρίες, τόσο στη χώρα της, όσο και στο εξωτερικό.
Από το 1997-2002 έζησε και εργαζόταν στη Δομινικανή Δημοκρατία, ως μέλος του κουαρτέτου εγχόρδων “Belotti” και “Del Orbe», καθώς και της  Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας  του Άγιου Δομίνικου.   Με την επιστροφή του στη Σερβία, διορίστηκε στη θέση του γενικού διευθυντή Νις της Συμφωνικής Ορχήστρας (2003-2006) καθώς και τον τίτλο του καθηγητή βιολιού στο Πανεπιστήμιο των Τεχνών στο Νις.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΗΣ JELENA DELJANIN – ALEKSIC

Jelena DELJANIN-ALEKSIC-πιάνο
      Αποφοίτησε από το  Πανεπιστήμιο των Τεχνών της Πρίστινα με καθηγητή τον  Ντράγκοσλαβ Ασίμοβιτς. Επίσης , έχει παρακολουθήσει  σεμινάρια  με πολλούς διάσημους πιανίστες όπως οι : Naum Starkman,  Yegor Chugaiev, Vladimira Ogarkow (Ρωσία),  Aleksandar Serdar (Σερβία), Atanas Kurtev (Βουλγαρία), Andras Kilstom (Σουηδία).

Κατά τη διάρκεια των σπουδών της, κέρδισε πολυάριθμα βραβεία και διακρίσεις σε διάφορες διεθνείς διαγωνισμούς πιάνου και μουσικής δωματίου στην πρώην Γιουγκοσλαβία και την Ιταλία (Streza, Βενετία, Barleta , κλπ)
Έχει εμφανιστεί με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Νις  και  με την Ορχήστρα Δωματίου “Κωνσταντίνος”  στη Σερβία.
Σήμερα κατέχει την θέση του βοηθού καθηγητή στο Πανεπιστήμιο των Τεχνών στο Νις.

 

 

Χορηγός της εκδήλωσης είναι η EVIMA ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ.

Προηγούμενο άρθρο «Καθαρίζουμε τη γειτονιά σας»
Επόμενο άρθρο ΤΟ ΣΚΑΛΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΕΔΡΕΣ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ