Ειδήσεις

Ρεκόρ, Τσικνοπέμπτη και κοπή πίτας από το Δημοτικό Θέατρο Τρικάλων


Με ρεκόρ συμμετοχής τρικαλινών σε όλα τα τμήματα του Δημοτικού Θεάτρου Τρικάλων η φετινή χρονιά (2023-2024) γιορτάστηκε με διπλή ευκαιρία: της κοπής πίτας και της Τσικνοπέμπτης. Είθισται το Δημοτικό Θέατρο να κόβει την πίτα την Τσικνοπέμπτη, δίνοντας την ευκαιρία σε παιδιά – κυρίως, αλλά όχι μόνο – να ξεφαντώσουν εν όψει του τριημέρου της Αποκριάς.
Αυτή τη φορά, το 2024, η κοπή πίτας έγινε… διήμερη: Το τμήμα ενηλίκων την Τετάρτη 6 Μαρτίου και τα παιδικό και εφηβικό τμήματα την Πέμπτη 7 Μαρτίου, στον Μύλο Ματσόπουλου.
Με 378 μαθητές και μαθήτριες σε όλα τα τμήματα, η φετινή χρονιά κατέδειξε το έργο που συντελείται και επιτελείται. Κάτι που μνημόνευσε η πρόεδρος του Δημοτικού Θεάτρου Τρικάλων Γεωργία Κοτρώνη, στους χαιρετισμούς της, επισημαίνοντας τη σημασία της θεατρικής Παιδείας που αυξάνεται με τη σημαντική συμβολή της συγκεκριμένης δομής του Δήμου Τρικκαίων.
Ανάλογες και οι τοποθετήσεις της αντιδημάρχου Σοφίας Αλεστά, της εντεταλμένης συμβούλου δημοσίων σχέσεων Εφης Λεβέντη, της δημοτικής συμβούλου Ζωής Παπαναστασίου, του διευθυντή της Δ/νσης Πολιτισμού, Παιδείας, Αθλητισμού του Δήμου Τρικκαίων κ. Στέφανου Νταλάση.
Και τις δύο ημέρες, το κέφι, ο χορός, η γιορτή, η Αποκριά, η μεταμφίεση κυριάρχησαν από κάθε μέλος των ομάδων που συγκροτούν τα τμήματα του Δημοτικού Θεάτρου Τρικάλων, με τις υπεύθυνες κ. Αντονέλλα Χήρα, Βίκυ Ιακωβάκη, Γωγώ Κατσιανάκου . Τη δεύτερη ημέρα μετείχαν στη γιορτή και τα μέλη του Δημοτικού Εργαστηρίου Ζωγραφικής με την υπεύθυνη κ. Τζωρτζίνα Κακοσίμου.  Παρέστησαν, εκτός από όλα τα μέλη του ΔΣ της δομής, οι αντιδήμαρχοι Δήμητρα Νάτσινα και Τάκης Παζαΐτης, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γιώργος Ηλιάδης και η δημοτική σύμβουλος Βίβιαν Τέγου.

Από το γραφείο Τύπου

Προηγούμενο άρθρο Πρωτόκολλο Συνεργασίας ΣΒΘΣΕ με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Μπάσκετ και χαρά για δεκάδες παιδιά στα Τρίκαλα με το 3×3 Schools