Πότε θα ολοκληρωθεί το έργο του Περιφερειακού Δακτυλίου;


 Τον προβληματισμό του για την τελμάτωση των διαδικασιών ολοκλήρωσης του έργου κατασκευής του Περιφερειακού Δακτυλίου από το Μύλο Τσαγκάδα μέχρι και το Κηπάκι εκφράζει ο πρώην δήμαρχος Τρικκαίων και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Μιχάλης Ταμήλος.

 Αυτό με αφορμή τη χθεσινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα Τρίκαλα παρουσία του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού καθώς και των δημάρχων του νομού Τρικάλων για τη συζήτηση των προς ένταξη έργων στο Πρόγραμμα ΕΣΠΑ.

“Κωφεύει η δημοτική αρχή”

«Ξοδέψαμε ουσιαστικά 12 εκ. ευρώ, “κάθονται” τα χρήματα αυτά και θέλουμε μόνο λίγα χρήματα να ολοκληρωθεί το έργο αυτό και αντί να το εντάξουμε πάση θυσία η δημοτική αρχή κωφεύει και δεν ασχολείται.

Η αντίδρασή μου είναι ότι θα έπρεπε κάποια έργα της πρώην Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης που ξεκίνησαν επί νομαρχίας Βλαχογιάννη να τελειώνουν και όχι να ξεκινάμε καινούρια έργα όταν ακόμη δεν έχουν τελειώσει τα παλιά», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ταμήλος.

Αποσυμφόρηση

Αυτό το έργο είναι το πιο σημαντικό για τα Τρίκαλα διότι θα αποσυμφορήσει την Αγία Μονή όπου περνούν περισσότερα από 10.000 αυτοκίνητα τη μέρα. Ήδη στο δρόμο αυτό Αγία Μονή – Τρίκαλα περνούν 20.000 αυτοκίνητα ημερησίως καθώς είναι ο πλέον πολυσύχναστος δρόμος των Τρικάλων, επεσήμανε ο πρώην δήμαρχος. Ο ίδιος υπολόγισε το υπολειπόμενο κόστος των εργασιών σε 1 εκ. ευρώ περίπου ενώ παράλληλα έθεσε το ερώτημα προς τη δημοτική αρχή Τρικκαίων “γιατί αυτό το έργο δεν το έθεσε ο Δήμος στον Περιφερειάρχη και εκείνος γιατί δεν το τελειώνει, πότε θα τελειώσει επιτέλους;” Πάντως υπογράμμισε ότι με την ολοκλήρωση του συγκεκριμένου έργου αφενός μεν θα διευκολυνθεί όλη η Δυτική πλευρά της πόλης των Τρικάλων, αφετέρου δε τα Τρίκαλα “θα είναι η μοναδική πόλη της Ελλάδας που θα έχει ολοκληρωμένο περιμετρικό δακτύλιο”, πρόσθεσε.

Ερώτηση Παζαϊτη

Θα πρέπει εδώ να επισημανθεί ότι ανάλογη ερώτηση προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων αναφορικά με την ολοκλήρωση του Περιφερειακού Δακτυλίου είχε καταθέσει λίγο καιρό πριν και ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης “Τρίκαλα Πόλης Αναφοράς” Δημήτρης Παζαϊτης.

Προηγούμενο άρθρο Με τον διοικητή της πυροσβεστικής υπηρεσίας Τρικάλων συναντήθηκε ο αναπληρωτής τομεαρχης προστασίας του πολίτη της Ν.Δ. Ηλίας Βλαχογιάννης
Επόμενο άρθρο Απόψε η παιδική θεατρική παράσταση «O εγωιστής γίγαντας» του Όσκλαρ Ουάλιντ