Ειδήσεις

Πρόσθετες εκδηλώσεις και εκπλήξεις στο 3ο Φεστιβάλ Κωμωδίας 2022 στα Τρίκαλα


Τρικαλινοί stand up κωμικοί, φεστιβάλ κόμικς, standup comedy για παιδιά, προσκεκλημένη η Δήμητρα Παπαδόπουλου, είναι οι επόμενες δράσεις του 3ου Φεστιβάλ Κωμωδίας 2022 που πραγματοποιείται και φέτος από τον Δήμο Τρικκαίων και το Δημοτικό Θέατρο Τρικάλων. το φεστιβάλ την αιγίδα και με χρηματοδότηση και του Υπουργείου Πολιτισμού, συνεχίζει και κορυφώνει τις δράσεις του από τις 11 μέχρι τις 20 Νοεμβρίου 2022.
Πρόκειται για ένα πολυθεματικό φεστιβάλ με άξονα την κωμωδία και το κωμικό, και με ακτίνες δράσεις όλες τις μορφές τέχνης. Μια ενδιαφέρουσα και πρωτότυπη ιδέα που αποτελεί πλέον πολιτισμικό θεσμό της πόλης μας. Το φεστιβάλ, μας χαρίζει στιγμές γέλιου και ευφορίας, καθιερώνεται πλέον ένα νέος θεσμός εκδηλώσεων, δράσεων και δραστηριοτήτων, αλλά και ως ένας «διάλογος» για την εξέλιξη και ανάπτυξη της κωμικής τέχνης, ανάμεσα στους δημιουργούς και στο κοινό.
Ήδη στον Δημοτικό Κινηματογράφο προβάλλονται καθημερινά εξαιρετικές ταινίες κωμωδίας και σάτιρας της ευρωπαϊκής παράγωγης.

Το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθούν οι εξής δράσεις:

  • Φεστιβάλ Κόμικς: Καμπίσιοι Δημιουργοί «Χαμός στο Ίσιωμα»

Το τριήμερο Παρασκευή 11, Σάββατο 12 και Κυριακή 13/11 θα πραγματοποιηθεί στον αύλειο χώρου του Πνευματικού Κέντρου Φεστιβάλ Κόμικς, με συνδιοργανωτή το Συλλόγο Κόμικς και Τεχνών ΕΤουΚου

Tα κόμικς τα τελευταία χρόνια έχουν κερδίσει το σεβασμό που τους αρμόζει, με αποκορύφωμα την αναγνώρισή τους ως την 9η -στη σειρά- Τέχνη. Όπως είναι φυσικό, έχει σημειωθεί μια εκ νέου αναγέννηση της τέχνης αυτής, διακρίνοντας παντού σε παγκόσμια κλίμακα, να εφαρμόζεται και να ασκείται κατά κόρον σε διάφορους τομείς,

Οι δράσεις που θα πραγματοποιηθούν είναι επιγραμματικά:

  • Artist AlleyΧώρος Καλλιτεχνών με συμμετοχές από τουλάχιστον 20 Θεσσαλούς δημιουργούς κόμικς.
  • Προβολές βραβευμένων παιδικών ταινιών και κινούμενων σχεδίων από το TAF (Thessaloniki Animation Festival).
  • Έκθεση με έργα 25 Θεσσαλών καλλιτεχνών.
  • Sketch EventEκδήλωση όπου το κοινό μπορεί να παρακολουθήσει ορισμένους καλλιτέχνες να σχεδιάζουν και δημιουργούν live.
  • Παιδικό Εργαστήριο Κόμικς και Εικονογράφησης.
  • Ομιλία για τα κόμικς,

 

  • Τιμητική βραδιά αφιερωμένη σε σημαντικούς κωμικούς. Τιμώμενο πρόσωπο η Δήμητρα Παπαδοπούλου (18/11).

Στη φετινή διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί αφιέρωμα στην γυναικεία παρουσία, γραφή και ερμηνεία, στον χώρο της Κωμωδίας. Τιμώμενο Πρόσωπο η Δήμητρα Παπαδοπούλου. Παράλληλα θα υπάρξει μια συζήτηση με θέμα «Γυναίκα και Χιούμορ».

  • Stand up comedy για παιδιά με τον Γιώργο Χατζηπαύλου (19/11)

Η μοναδική παιδική ελληνική stand up comedy παράσταση για παιδιά 6 έως 12 ετών, έρχεται στο Φεστιβάλ Κωμωδίας. Ο Γιώργος Χατζηπαύλου, μέσα από την αγαπημένη γλώσσα μικρών και μεγάλων, την κωμωδία, παρουσιάζει μία παράσταση που περιλαμβάνει χιουμοριστικές ιστορίες από τη παιδική του ηλικία, αλλά και απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα που απασχολούν τα παιδιά σήμερα. Παράλληλα, οι γονείς τους διασκεδάζουν εξίσου, αφού αυτή η παράσταση αντιμετωπίζει τους ενήλικες θεατές σαν παιδιά και τα παιδιά σαν ίσους προς τους γονείς τους.

  • Stand up comedy με τους Θωμά Ζάμπρα και Αριστοτέλη Ρήγα (20/11).

Μια μοναδική βραδιά με τους… the trikalians Stand up comedians Θωμά Ζάμπρα και Αριστοτέλη Ρήγα. Οι δυο τρικαλινοί κωμικοί συναντιούνται στην σκηνή και στην πόλη τους και υπόσχονται να μας χαρίσουν απλόχερα στιγμές γέλιου.

Με νεότερα δελτία Τύπου θα ανακοινώνονται αναλυτικά όλες οι εκδηλώσεις.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

Προηγούμενο άρθρο Ο Δ. Τρικκαίων διαβουλεύεται με τους πολίτες για τη Στρατηγική Ενεργειακής Μετάβασης μέχρι το 2030
Επόμενο άρθρο Συνελήφθη ημεδαπός σε περιοχή των Τρικάλων, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών