Ειδήσεις

Πρόνοια του Δ. Τρικκαίων και αίτημα για σχολικά γεύματα στους μαθητές των Μ. Καλυβίων


Αίτημα στο Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας για παροχή δωρεάν γευμάτων στους μαθητές και τις μαθήτριες των σχολείων των Μ. Καλυβίων, υπέβαλλε ο Δήμος Τρικκαίων.
Ο Δήμαρχος Τρικκαίων Νίκος Σακκάς είχε επικοινωνήσει με την Υπουργό Σοφία Ζαχαράκη προ ημερών και το σχετικό αίτημα εστάλη στις 28 Σεπτεμβρίου 2023. Στο σχετικό έγγραφο, περιγράφεται το τεράστιο πρόβλημα στην περιοχή, , όπου «έχουν προκληθεί μεγάλες ζημιές από την πρόσφατη κακοκαιρία που έπληξε τον Δήμο μας.
Πολλά σπίτια έχουν κριθεί ακατάλληλα, οι κάτοικοι των οποίων έχουν μεταφερθεί σε ξενοδοχεία και δομές φιλοξενίας. Ως Δήμος, προσπαθούμε καθημερινά, με όσα μέσα διαθέτουμε, να στηρίζουμε με κάθε τρόπο τους μαθητές και την εκπαιδευτική κοινότητα». Υπενθυμίζεται ότι γνώστρια της κατάστασης ήταν η κ. Ζαχαράκη με την επίσκεψή της στον Δήμο Τρικκαίων, το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2023.
Ο κ. Σακκάς ζητά από την Υπουργό «τη βοήθειά σας, προκειμένου να παρέχετε δωρεάν γεύματα» σε μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου, του Δημοτικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείου Καλυβίων, «για να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στις δυσκολίες της καθημερινότητας.

Από το γραφείο Τύπου

Προηγούμενο άρθρο Δ. Τρικκαίων: Καμία καθυστέρηση, ξεκινά άμεσα μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο στην Μπάρα
Επόμενο άρθρο Και οικίες εξασφάλισε ο Δήμος Τρικκαίων για τους πλημμυροπαθείς