Ειδήσεις

Πρόγραμμα Κιν/φικής Λέσχης Τρικάλων


Μια εξαιρετική ταινία καταγγελία για τα όσα συμβαίνουν στη γη μας, με τα «αόρατα παιδιά», προβάλλει τη Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017 η Κινηματογραφική Λέσχη Τρικάλων. Επτά σκηνοθέτες συνεργάστηκαν για το «Όλα τα αόρατα παιδιά», με στόχο να φανεί σε αυτό τη διαχρονική ταινία, η εκμετάλλευση και ηγ δυστυχία σε διάφορα μέρη του κόσμου.

ΥΠΟΘΕΣΗ

Επτά ιστορίες από διάφορες χώρες (εμπόλεμη Αφρική, Σερβία, ΗΠΑ, Βραζιλία, Μεγάλη Βρετανία, Ιταλία, Κίνα) με ήρωες «αόρατα» παιδιά, που ζουν στο περιθώριο της κοινωνίας, είναι θύματα εκμετάλλευσης, βιώνουν τις κοινωνικές ανισότητες, επιβιώνουν σε εμπόλεμη ζώνη, θέλουν αλλά δεν μπορούν να παραμείνουν παιδιά. Καταξιωμένοι σκηνοθέτες από κάθε γωνιά του κόσμου, προσφέρουν τα δικά τους σχόλια και την προσωπική τους οπτική γωνία στο επείγον αυτό θέμα, ευελπιστώντας να ευαισθητοποιήσουν και να κινητοποιήσουν την κοινή γνώμη.

Επτά μικρές ταινίες, που μας οδηγούν στις γειτονιές του πλανήτη. Ο Εμίρ Κουστουρίτσα, εκπροσωπεί τη Σερβία και το Μαυροβούνιο με την ταινία «Blue Gipsy», για τα αδιέξοδα μετά τα αναμορφωτήρια. Ο Σπάικ Λι, που εκπροσωπεί τις ΗΠΑ με την ταινία «Jesus, Children of America», εστιάζει στην «κληρονομιά» σε μια νεαρή έφηβη του ιού του AIDS. Ο Μεντί Σαρέφ, εκπροσωπεί την Αφρική με την ταινία «Tanza», για τα παιδιά-πολεμιστές της ηπείρου του. Η Κάτια Λουντ εκπροσωπεί τη Βραζιλία με την ταινία «Bilu & Joao», παρακολουθεί δύο χαμίνια από τις φαβέλες του Σάο Πάολο. Ο Ρίντλεϊ Σκοτ και η κόρη του Τζόρνταν που εκπροσωπούν τη Μεγάλη Βρετανία με την ταινία «Jonathan», αναφέρονται στη χαρά της ζωής μέσα από τα παιδιά. Ο Στέφανο Βενερούζο που εκπροσωπεί την Ιταλία με την ταινία «Ciro» και υπενθυμίζει την παιδική ψυχή εν μέσω τσιμεντένιων συνοικιών γεμάτες εγκληματικότητα και οργή. Τέλος, ο Τζον Γου, που εκπροσωπεί την Κίνα με την ταινία «Song Song & Little Mao», μιλάει για την ελπίδα μέσα από το παράδειγμα δύο μικρών κοριτσιών.

Tips

Μία τεράστια παραγωγή, με τη στήριξη της UNICEF, του UN World Food Programme και του Ιταλικού Υπουργείου Εξωτερικών. Οι παραγωγοί της ταινίας διέθεσαν μέρος των εσόδων στο ταμείο All the Invisible Children (UNICEF, Παγκόσμιο Πρόγραμμα Επισιτισμού, Επιτροπή Αναπτυξιακής Βοήθειας).

Info

Τίτλος: Όλα τα αόρατα παιδιά (All the invisible children)
Σκηνοθεσία: Εμίρ Κουστουρίτσα, Σπάικ Λι, Ρίντλεϊ Σκοτ, Τζον Γου, Kátia Lund, Τζόρνταν Σκοτ, Stefano Veneruso, Mehdi Charef

Σενάριο:  Kátia Lund, Τζόρνταν Σκοτ, Stefano Veneruso

Παίζουν: Κέλι Μακντόναλντ, Ρόζι Πέρεζ, Ντέιβιντ Θιούλις,  Άνταμα Μπίλα, Έλις Ρουάμπα, Βέρα Φερνάντεζ, Μαρία Γκράτσια Κουτσινότα, Αντρέ Ρόγιο, Βλάνταν Μιλόγεβιτς, Χάνα Χόντσον κ.ά.

Ετος: 2006

Γλώσσα: Μανδαρίνικα – Αγγλικά – Ιταλικά – Σερβικά

Διάρκεια: 116΄

 

ΠΟΥ, ΠΟΤΕ, ΠΟΣΟ

Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2017, στον δημοτικό κινηματογράφο, μύλος Ματσόπουλου.
Ωρα έναρξης 21.45
Εισιτήρια: Κάρτα μέλους 20 ευρώ (10 ευρώ για άνεργους/φοιτητές) συν 2 ευρώ ανά ταινία. Μη μέλη 5 ευρώ.

 

Προηγούμενο άρθρο Εξόρμηση του Συλλόγου Πεζοπορίας-Ορειβασίας Τρικάλων στην Καράβα
Επόμενο άρθρο Δράσεις ευαισθητοποίησης για τον Ληθαίο ποταμό