Πρωτοσέλιδο

Προχωρούν οι διαδικασίες δημοπράτησης του Κέντρου Υγείας Καλαμπάκας


Προχωρούν οι διαδικασίες για την υπογραφή της σύμβασης για την αναβάθμιση των κτιριακών εγκαταστάσεων του Κέντρου Υγείας Καλαμπάκας από την  Περιφέρεια. Το έργο είναι προϋπολογισμού 317.000 ευρώ και είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας με φορέα υλοποίησης και δικαιούχο του έργου την Περιφέρεια Θεσσαλίας στο πλαίσιο Προγραμματικής Σύμβασης με την 5η Υ.ΠΕ. Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας , που είναι ο κύριος και φορέας Λειτουργίας του.

Σε δηλώσεις του ο κ. Κώστας Αγοραστός τόνισε τα εξής: «Σε συνεργασία με την 5η Υ.Π.Ε τον Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη, τους Περιφερειακούς Συμβούλους και τις υπηρεσίες μας στηρίζουμε στην πράξη το δημόσιο σύστημα υγείας. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας προχωρά στη χρηματοδότηση ενός έργου ουσίας και μεγάλης χρησιμότητας, το οποίο αναμένεται να καλύψει τις ανάγκες των κατοίκων και των επισκεπτών του Δήμου Καλαμπάκας και κατ’ επέκταση της Π.Ε. Τρικάλων στον τομέα της πρωτοβάθμιας υγείας. Εργαζόμαστε καθημερινά προκειμένου να αναβαθμίσουμε το σύστημα δημόσιας υγείας στη Θεσσαλία».

Αντικείμενο έργου

Αντικείμενο του έργου είναι η αναβάθμιση των εγκαταστάσεων με σκοπό τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στο κτίριο του Κέντρου Υγείας Καλαμπάκας (επιφανείας περί τα 1.400 τ.μ.). Η αναβάθμιση των κτιριακών εγκαταστάσεων αφορά κυρίως στο εσωτερικό του κτιρίου και ειδικότερα στην επίλυση των προβλημάτων της υγρασίας, των εκτεταμένων φθορών των δαπέδων και της ομαλής λειτουργίας των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων.

Οι κύριες εργασίες αφορούν σε:

  • Επιστρώσεις δαπέδων και επενδύσεις τοίχων.
  • Κατασκευή ψευδοροφών και τοποθέτηση γυψοσανίδων και αρμοκαλύπτρων και χρωματισμοί.
  • Διασκευή του λεβητοστασίου.
  • Αντικατάσταση όλων των σωληνώσεων (ύδρευσης – θέρμανσης) με νέες και με τρόπο ώστε να μην επηρεάζεται η λειτουργικότητα του Κ.Υ.
  • Διασκευή και τμηματική αντικατάσταση εγκαταστάσεων και αγωγών αποχέτευσης λυμάτων και όμβριων.
  • Διασκευή και τμηματική αντικατάσταση των σωμάτων θέρμανσης.
  • Ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες στο φωτισμό, στις καλωδιώσεις και τους ηλεκτρικούς πίνακες και εργασίες που είναι αλληλένδετες με τις εργασίες που θα πραγματοποιηθούν στις εγκαταστάσεις θέρμανσης και ύδρευσης.

Με την υλοποίηση του έργου θα επιτευχθεί η σύγχρονη και ασφαλής λειτουργία ενός από τα κυριότερα και παλαιότερα Κέντρα Υγείας της Π.Ε. Τρικάλων που εξυπηρετεί όλους τους πολίτες αλλά και επισκέπτες της περιοχής αυτής.

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Ικανοποίηση ΣΘΕΒ για τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού για την σύσταση Εθνικού Συμβουλίου Βιομηχανίας
Επόμενο άρθρο Το Fashion City Outlet στηρίζει το Σύλλογο ΦΛΟΓΑ