ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΕΚΤΑΣΕΩΝ ΜΕΤΑΞΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ


 Σε καλό δρόμο φαίνεται ότι βρίσκονται οι διαδικασίες για την ανταλλαγή των εκτάσεων του Δήμου Τρικκαίων με την Ελληνική Αστυνομία, ώστε στην περιοχή των Σεισμοπλήκτων να δημιουργηθεί το νέο και ιδιόκτητο κτίριο των υπηρεσιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Τρικάλων.

 Στο πλαίσιο αυτό εξάλλου εντάσσονταν και η επίσκεψη που πραγματοποίησε ο αντιδήμαρχος Υποδομών του Δήμου Τρικκαίων Απόστολος Κολότσιος στο υπουργείο Οικονομικών και ειδικότερα στην υπηρεσία που υπάγεται σε αυτό, την Κτηματική Εταιρία του Δημοσίου. Ο σκοπός της επίσκεψης του κ. Κολότσιου αφορούσε στην παροχή στοιχεία από πλευράς ΚΕΔ για την απαλλοτριωμένη έκτασης στην περιοχή των Σεισμοπλήκτων. “Βρήκαμε λοιπόν τα στοιχεία όλα αυτά από όπου φαίνεται ότι η έκταση η δημοτική είναι μια έκταση περίπου των 6 στρεμμάτων, ενώ θα γίνει μια διόρθωση στο Κτηματολόγιο για να αρθούν όλα τα λάθη που έχουν γίνει όλο αυτό το διάστημα. Αυτό προκειμένου να προχωρήσουμε μετά στη διαδικασία της ανταλλαγής των εκτάσεων με την Αστυνομία”, υπογράμμισε ο αντιδήμαρχος.

Ανταλλαγή

Αξίζει εδώ να επισημανθεί ότι ο Δήμος Τρικκαίων θα ανταλλάξει έκταση η οποία βρίσκεται στα Σεισμόπληκτα με τον κοινόχρηστο χώρο που βρίσκεται στην περιοχή του ΚΤΕΛ και ανήκει στην Ελληνική Αστυνομία. Η έκταση στα Σεισμόπληκτα ανέρχεται στα 6 στρέμματα και πρόκειται να δημιουργηθεί το κτίριο υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας.

Σημειωτέον ότι ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Τρικκαίων κ. Κολότσιος επιχειρεί μέσω των ενεργειών που έχει κάνει έως σήμερα να ξεμπλοκάρει τις διαδικασίες που αφορούν την υλοποίηση του έργου κατασκευής νέου κτιρίου όπου θα στεγάζονται οι υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Τρικάλων η οποία μέχρι σήμερα στεγάζεται σε ενοικιαζόμενο χώρο. Πάντως από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος δεν παρέλειψε να επισημάνει και το αμέριστο ενδιαφέρον του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Μανώλη Όθωνα για το εν λόγω θέμα ώστε να ξεμπλοκάρουν οι διαδικασίες και να ξεκινήσουν οι διαδικασίες κατασκευής του νέου κτιρίου της Αστυνομίας.

Προηγούμενο άρθρο Στο Επιμελητήριο Τρικάλων ο Ν. Λέγκας
Επόμενο άρθρο Επισκευάστηκε η οροφή του Πνευματικού Κέντρου