ΠΡΟΧΩΡΑ Η ΜΕΛΕΤΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΓΕΦΥΡΑΣ «ΚΑΛΑΤΡΑΒΑ»


 Στην τελική ευθεία βρίσκεται η ολοκληρωμένη αποκατάσταση της πολύπαθης γέφυρας, αυτής που θα συνδέσει οδικώς τη συνοικία Ζωαγοράς με τη συνοικία του Αγίου Οικουμενίου (Σεισμόπληκτα), γνωστή και ως γέφυρα «Καλατράβα».

Όπως τόνισε χθες η διευθύντρια της διεύθυνσης τεχνικών υπηρεσιών του δήμου Τρικκαίων κ. Φανή Τσαπάλα, ο εργολάβος προσκόμισε στην υπηρεσία το υπόλοιπο κομμάτι της μελέτης αποκατάστασης που ζητήθηκε από το αρμόδιο υπουργείο ώστε να δώσει την έγκριση της μελέτης αυτής σε συνολική βάση. Η διεύθυνση τεχνικών υπηρεσιών του δήμου απέστειλε τη σχετική μελέτη στο αρμόδιο υπουργείο προκειμένου να προχωρήσουν οι σχετικές διαδικασίες. Για αποκατάσταση του πυλώνα έχει δοθεί ήδη η έγκριση, ενώ σύμφωνα με την ίδια σε τρεις μήνες περίπου, δηλαδή μέχρι το τέλος του χρόνου θα πρέπει να έχει γίνει αυτή η έγκριση και να έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες αποκατάστασης.

Δηλώσεις

Το περασμένο καλοκαίρι ο δήμαρχος Τρικκαίων κ. Μιχάλης Ταμήλος, με δηλώσεις, τόνισε ότι «με ευθύνη του αναδόχου που είναι και ο υπεύθυνος για την αποκατάσταση της ζημιάς, άρχισαν οι εργασίες αποκατάστασης του πυλώνα που έχει τη ρωγμή».
Σύμφωνα με τον ίδιο, «οι εργασίες αποκατάστασης θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέσα στον επόμενο ενάμιση μήνα». Ο κ. Ταμήλος, υπενθύμισε ότι οι εργασίες αποκατάστασης ξεκίνησαν κατόπιν σχετικής απόφασης του υπουργείου Υποδομών, στο οποίο πραγματοποιήθηκε σύσκεψη για να βρεθεί λύση στο πρόβλημα που ανέκυψε. Ο ίδιος, τόνισε, ότι είχε προτείνει την εκ νέου κατασκευή του πυλώνα.

Το έργο

Σημειωτέον ότι, το έργο κατασκευής της συγκεκριμένης γέφυρας εντάσσεται στο πρόγραμμα των «ολοκληρωμένων παρεμβάσεων σε αστικές περιοχές μικρής κλίμακας». Το πρόγραμμα είναι ευρωπαϊκό, ξεκίνησε να υλοποιείται πριν αρκετά χρόνια (επί δημαρχίας Γιώργου Σπαθή ακόμη) και εφαρμόστηκε στην συνοικία των Σεισμοπλήκτων, διότι πληρούσε τους όρους και τα κριτήρια που έθετε η Ευρωπαϊκή Ένωση. Μεταξύ των έργων που επρόκειτο να εκτελεστούν στην ίδια συνοικία (Άγιος Οικουμένιος είναι η νέα της ονομασία, εντάχθηκε όμως στο πρόγραμμα με την παλαιά) ήταν και η κατασκευή δύο γεφυρών μίας πεζογέφυρας και μίας οδογέφυρας, που θα ένωναν τη συνοικία με την περιοχή της Ζωαγοράς. Ελλείψει χρημάτων, όμως αποφασίστηκε να γίνει μία γέφυρα μικτής χρήσης και για οχήματα και για πεζούς. Σημειωτέον ότι η επίμαχη γέφυρα είναι σχεδόν ίδια με εκείνη που εγκαινιάστηκε στα παράλια του νομού Λάρισας και συγκεκριμένα στον Αγιόκαμπο.

Προηγούμενο άρθρο Ανακοίνωση συνδυασμού Φυσάει Κόντρα
Επόμενο άρθρο Σεμνή εκδήλωση μνήμης στην Βασιλική