Ειδήσεις

Προσφορά λαμπτήρων του Εθνικού Πάρκου Τζουμέρκων στην Τ.Κ. Νεράϊδας


Πραγματοποιήθηκε εκδήλωση την Τετάρτη 24 Μαΐου στις 12.30 μ. μ. από το Εθνικό Πάρκο Τζουμέρκων, στην Τοπική Κοινότητα Νεράιδας  με την παράδοση και η τοποθέτηση  100 λαμπτήρων από το Δ.Σ.  συγκεκριμένα από το Πρόεδρο του Φορέα κ. Σεραφείμ  Φελέκη, τον  κ. Νίκο Τόλια δημοτικό Σύμβουλο εκπρόσωπο  μέλος  της Π.Ε.Δ. και εκπρόσωπο του Δήμου  Πύλης  τον Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Δημήτριο  Βαρέλη Αντιπρόεδρο, τις οποίες παρέλαβε ο Πρόεδρος  της  Τ.Κ. Νεράιδας  κ. Κυριάκος  Βλαχογιάννης.

Στην σύντομη  ομιλία του ο Πρόεδρος του Εθνικού Πάρκου κ. Σεραφείμ Φελέκης ανέφερε τα εξής.

Σήμερα γιορτάζουμε την Ευρωπαϊκή  Ημέρα Πάρκων . Η 24η Μαΐου  έρχεται να σηματοδοτήσει τα πρώτα Πάρκα που συστάθηκαν στην Ευρώπη το 1909 τα 9 Πάρκα στην Σουηδία, η σημερινή ημέρα Πάρκων έχει να κάνει με την κλιματική αλλαγή και την ευαισθητοποίηση του κόσμου, με το Πανευρωπαϊκό  Σύστημα  «ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ  ΤΟ ΚΛΙΜΑ… ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΡΚΑ». Ο  Φορέας Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Τζουμέρκων, Περιστερίου και Χαράδρας Αράχθου προχωρά  στην αντικατάσταση ενεργοβόρων  λαμπτήρων σε επτά χωριά εντός  του Πάρκου, στο  Αθαμάνιο, στο Ανθοχώρι Μετσόβου, στην Νεράιδα Πύλης Τρικάλων, με την χορηγία των  μικρών φραγμάτων εκμεταλλευτριών Εταιρειών εντός του Αράχθου, δηλαδή της ΝΑΝΚΟ Ενέργειας, της Ηπειρωτικής Ενεργειακής, της Σιδηροδρομικής Αγνάτων, της Αθαμανικής  Ενέργειας, καθώς και της Εταιρείας «Λαφαζάνης  Ηλεκτρολογικό υλικό από  τα Τρίκαλα, με την βοήθεια της Ιεράς Μητρόπολης Άρτας, του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων, του Δήμου Πύλης Τρικάλων του Δήμου Καλαμπάκας, του Δήμου Ιωαννιτών, του Αρταίων και του Δήμου Μετσόβου, προσφέρουμε αυτούς τους λαμπτήρες  για να βοηθήσουμε το ενεργειακό αποτύπωμα εντός του Πάρκου.

Παράλληλα στο τέλος της Εβδομάδας όπου και  θα ολοκληρωθεί η δράση στους προαναφερθέντες οικισμούς, θα γνωρίζουμε πόσο διοξείδιο του άνθρακα γλυτώσαμε.

«ΑΛΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΡΚΑ-ΤΟ ΚΛΙΜΑ».

Στην συνέχεια μίλησε ο εκπρόσωπος του Δήμου Πύλης και μέλος της Π.Ε.Δ. Κ. Νίκος Τόλιας αναφερόμενος στα εξής..

Νομίζω ότι ο Πρόεδρος του Φορέα του Εθνικού Πάρκων Τζουμέρκων τα είπε αναλυτικά, εγώ θέλω να πω ότι εκπροσωπώντας τον Δήμο Πύλης και όντως μέλος του Δ.Σ. του Φορέα, σήμερα γίνεται πράξη όχι μόνο συμβολικά αλλά και ουσιαστικά παίρνοντας  εδώ ένα πακέτο  από λαμπτήρες νέου τύπου και ευελπιστούμε ότι ο Φορέας, θα μπορέσει να προβεί και σε άλλες δραστηριότητες  στο μέλλον.

Ακολούθησε η ομιλία του Προέδρου της Τ.Κ. Νεράιδας κ. Κυριάκου Βλαχογιάννη ο οποίος ευχαρίστησε τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. τον Εθνικό Πάρκο για την χορηγία των λαμπτήρων, ήταν ουσιαστικό.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Εκδήλωση μνήμης για τον πεσόντα στην Κύπρο Αθανάσιο Καραγεώργο
Επόμενο άρθρο Ηρακλής Φίλιος: Απάντηση στον π. Τύμπα για όσα μου καταμαρτυρεί (2ο μέρος/5)