Προσλήψεις καθαριστριών και ατόμων στους παιδικούς σταθμούς


«Στους παιδικούς σταθμούς του νέου δήμου Τρικκαίων απασχολούνται 70 περίπου άτομα. Από αυτά, ένας αριθμός 18 ατόμων που αποτελούν προσωπικό μερικής απασχόλησης θα σταματήσουν να εργάζονται στις 31 του μηνός που διανύουμε». Πρόκειται για επίσημα στοιχεία της δημοτικής αρχής και συγκεκριμένα του αντιδημάρχου κ. Γκουγκουστάμου. Σε αυτά τα άτομα, σύμφωνα με τον ίδιο, που θα μείνουν θα πρέπει να προσθέσουμε τα είκοσι άτομα που θα προσληφθούν με την προκήρυξη. Επίσης θα προσληφθούν και 14 καθαρίστριες, δεν παραλείπει ο ίδιος να σημειώσει.

 Προσέλευση-λειτουργία
Η προσέλευση στους παιδικούς ορίζεται από τις 7:00 π.μ. έως 8:30 π.μ. και οι γονείς θα πρέπει να παραδίδουν τα παιδιά στις παιδαγωγούς από τις οποίες και τα παραλαμβάνουν. Τα παιδιά μπορεί να παραδίδονται και να παραλαμβάνονται και από άλλον ενήλικα που υποδεικνύεται με γραπτή εξουσιοδότηση από τον γονέα.
Η αποχώρηση αρχίζει μετά το μεσημεριανό γεύμα και ολοκληρώνεται στις 15:45 μ.μ.
Η λειτουργία των Σταθμών αρχίζει την 1η Σεπτεμβρίου και λήγει την 31η Ιουλίου.
Οι Παιδικοί Σταθμοί δεν λειτουργούν κατά το χρονικό διάστημα των Χριστουγέννων από 24/12 έως 07/01 και το Πάσχα από την Μ. Πέμπτη έως την Κυριακή του Θωμά, διαστήματα που πραγματοποιούνται εργασίες όπως απολύμανση, βάψιμο κτιρίων, επισκευές, συντηρήσεις κ.λ.π., οι οποίες είναι αδύνατον να πραγματοποιηθούν με την παρουσία των παιδιών. Επίσης, οι Παιδικοί Σταθμοί δεν λειτουργούν τις ημέρες αργίας των υπηρεσιών. Οι ώρες λειτουργίας των Σταθμών είναι από τις 7:00 π.μ. έως 15:45 από Δευτέρα έως Παρασκευή.
Διατροφή
Η διατροφή των παιδιών καλύπτεται υγιεινά και πλήρως στον Παιδικό Σταθμό, γι’ αυτό δεν επιτρέπονται γαριδάκια, τσίχλες, σοκολάτες, καραμέλες κ.λ.π. Εκτός του ότι προκαλούνται συναισθήματα ζήλιας, υπάρχει κίνδυνος ατυχήματος ή τσακωμών όταν τέτοια είδη βρίσκονται στις τσέπες τους ή στις τσάντες τους.
Πιο συγκεκριμένα στο χώρο των Βρεφονηπιακών Σταθμών προσφέρονται προσχολική αγωγή, που ακολουθεί τις πιο σύγχρονες παιδαγωγικές μεθόδους και ανταποκρίνεται στις ανάγκες της κάθε ηλικίας. Πολιτιστικές και Ψυχαγωγικές εκδηλώσεις, ειδικά προγράμματα αθλητισμού, περιβαλλοντικής, κυκλοφοριακής και μουσικής αγωγής που προσφέρουν ευκαιρίες για ολόπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητας του και κοινωνικοποίηση. Πρόγευμα και μεσημεριανό γεύμα, σύμφωνα με επιλεγμένο διαιτολόγιο. Και τέλος ευαισθητοποίηση, ενημέρωση και υποστήριξη των γονέων σε θέματα αγωγής ψυχολογίας και σχέσεων με τα παιδιά τους, καθώς επίσης και βοήθεια για αντιμετώπιση τυχόν κοινωνικών προβλημάτων τους.

Προηγούμενο άρθρο Τον Σεπτέμβριο τα εργοτάξια στο δρόμο Τρίκαλα – Πύλη
Επόμενο άρθρο Κυκλοφοριακό χάος χθες στα Τρίκαλα