Προς αναζήτηση τράπεζας για το δάνειο των 5 εκ. ευρώ


 Τη δυνατότητα να απευθυνθεί σε οποιοδήποτε χρηματοπιστωτικό ίδρυμα προκειμένου να ζητηθεί το αντίστοιχο ποσό, στο πλαίσιο της ισοσκέλισης του προϋπολογισμού του, έχει Δήμος Τρικκαίων, μέσω του καινούριου Νόμου που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης.

 Αυτό επεσήμανε με δηλώσεις του χθες προς τους τοπικούς δημοσιογράφους ο αρμόδιος επί των Οικονομικών αντιδήμαρχος Γιώργος Στουρνάρας.

Ως γνωστό ο Δήμος Τρικκαίων έχει εγγράψει στον προϋπολογισμό του ποσό της τάξης των 5 εκατομμυρίων ευρώ στο πλαίσιο της ισοσκέλισης του προϋπολογισμού του, ενώ το θέμα απασχόληση και την πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Λήψη δανείου

Ουσιαστικά πρόκειται για τη λήψη δανείου μέσω του οποίου θα πληρωθούν κάποιες από τις οφειλές “είτε σε προμηθευτές, είτε σε εργαζόμενους, είτε σε ασφαλιστικά ταμεία”, όπως υπογράμμισε ο κ. Στουρνάρας. Το θέμα θα τεθεί επί τάπητος, εκτός ημερήσιας διάταξης και στη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης των μελών της Οικονομικής Επιτροπής, τα οποία εν συνεχεία θα εισηγηθούν προς το Δημοτικό Συμβούλιο που θα συνεδριάσει την προσεχή Τετάρτη 29 Ιουνίου, τη σύναψη του εν λόγω δανείου. Αυτό βέβαια προϋποθέτει την ύπαρξη προτάσεων από πλευράς των τραπεζών, στις οποίες έχουν σταλεί σχετικές επιστολές από πλευράς του Δήμου Τρικκαίων.

Πάντως σε κάθε περίπτωση η δημοτική αρχή αναμένει τις απαντήσεις των τραπεζών μέχρι και το μεσημέρι της ερχόμενης Τρίτης 28 Ιουνίου, ώστε να υπάρχουν οι προτάσεις που θα συζητηθούν στο Δ.Σ.

Κατά πλειοψηφία

Αξίζει πάντως να επισημανθεί εδώ ότι το θέμα της λήψης δανείου είχε συζητηθεί στα εκτός ημερήσιας διάταξης στη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου ενώ είχε εγκριθεί τελικά κατά πλειοψηφία δεδομένου ότι η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης δεν είχε ψηφίσει ούτε το συνολικό προϋπολογισμό του Δήμου Τρικκαίων, όπως είχε ειπωθεί.

Προηγούμενο άρθρο Φυσάει κόντρα: 48η απεργία θα πραγματοποιηθεί από τους εργαζομένους στις 28 & 29 Ιουνίου
Επόμενο άρθρο 265 σπουδαστές στη ΣΜΥ