Ειδήσεις

Προοπτικές ανάπτυξης στη θεσσαλική γη μέσω του ιππικού τουρισμού


Η Περιφέρεια Θεσσαλίας στα πλαίσια της προώθησης και προβολής του εναλλακτικού τουρισμού δίνει ιδιαίτερη σημασία και στην προώθηση του ιππικού τουρισμού, ενός ανερχομένου τουριστικού προϊόντος. Η αιρετή Περιφέρεια συνηγορεί ουσιαστικά σε δράσεις που έχουν να κάνουν με τις μορφές του τουρισμού, οι οποίες θα δώσουν προστιθέμενη αξία στη Θεσσαλία.

Τη θεσσαλική γη  από τις 24 έως τις 28/11/2016 επισκέφτηκε ένας από τους μεγαλύτερους οδηγούς της Ευρώπης στον τομέα του ιππικού τουρισμού, ο Giulio Costi, με τεράστια εμπειρία στην οργάνωση των τουριστικών πακέτων και με την συμβολή της Γερμανικής ακαδημίας ιππικού τουρισμού, όπου δηλώνει λάτρης της Ελλάδος και δη της Θεσσαλίας. Mαζί του η Silvia foco, μια φωτογράφος παγκόσμιας εμβέλειας και συνεργάτης του περιοδικού cavallo magazine, συνόδευσε για ενα αποκαλυπτικό φωτογραφικό υλικό για το περιοδικό cavallo magazine.

Η αποστολή επισκέφθηκε τον Όλυμπο, το μυθικό βουνό, που αποτελεί παγκόσμιο φαινόμενο ομορφιάς και να διαπιστώσουν μόνοι τους ότι οι «ΜΥΘΟΙ ΖΟΥΝ ΕΔΩ». Μια όμορφη  ξενάγηση έγινε στο λιβάδι Όλυμπου και στη συνέχεια γνωριμία με τους κεραυνούς του Δια. Νέκταρ και αμβροσία για τους θεούς, αλλά νέκταρ και αμβροσία για τους προσκεκλημένους.

Στη συνέχεια η αποστολή κατευθύνθηκε στο Περτούλι και τα μαγευτικά περτουλιώτικα λιβάδια, για μια όμορφη βόλτα με τα θεσσαλικά άλογα. Και βεβαία ο αμέσως επόμενος προορισμός τα Μετέωρα, εκεί όπου μεταξύ ουρανού και γης υπάρχουν τα Μοναστήρια, όπου οι προσκεκλημένοι μας έμειναν άναυδοι από το μεγαλείο τους. Επόμενος σταθμός η λίμνη Πλαστήρα, άλλο ένα μνημείο της φύσης με  απαράμιλλο κάλλος.

Ο Giulio Costi μας δήλωσε ότι “όλο αυτό το μεγαλείο της θεσσαλικής Γης θα πρέπει να γίνει τουριστικό πακέτο, γιατί όλες αυτές οι δράσεις είναι στη καθημερινότητα του εναλλακτικού τουρισμού για τους Ευρωπαίους. Εμείς είπε, ήδη θα ετοιμάσουμε μια σειρά τουριστικών πακέτων για να γνωρίσει ο κόσμος την μεγαλοπρέπεια της θεσσαλικής γής και ζωής. Η περιφέρειά σας είναι απίστευτα όμορφη. Η πρόταση μου μόλις επιστρέψω στην Ιταλία θα είναι προς τη περιφέρεια της Τοσκάνης να υπάρξει μια  επικείμενη συνεργασία μεταξύ του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Αγοραστού και του Αντιπεριφερειάρχη κ. Παιδή, σε θέματα τουρισμού-πολιτισμού, σε ένα πλαίσιο ειδικών δράσεων στον τομέα του εναλλακτικού τουρισμού. Η Τοσκάνη έχει την εμπειρία αλλά εσείς έχετε τον εκπληκτικό ελληνικό μύθο”.

 

Προηγούμενο άρθρο Ημερίδα ενημέρωσης με θέμα: Η δύναμη του παιχνιδιού
Επόμενο άρθρο Νέες συνεργασίες για τον Δ. Τρικκαίων στον τομέα της ηλεκτρονικής υγείας