Ειδήσεις

Πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη του Σ.Ο.Π.Π. της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων


Σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π.)  της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων  πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη κ. Χρήστου Μιχαλάκη. Ενόψει του επερχόμενου χειμώνα, με τη συμμετοχή όλων των συναρμόδιων φορέων, συζητήθηκε το επίπεδο ετοιμότητας όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών και η λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση ενδεχόμενων προβλημάτων  από πιθανή εκδήλωση ακραίων καιρικών φαινομένων. Στη συνεδρίαση μετείχαν ο  Ανώτερος Διοικητής Φρουράς Τρικάλων Ταξίαρχος κ. Λιάκος, ο Υποδ/ντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Τρικάλων κ. Σπηλιόπουλος, οι Διοικητές της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Τρικάλων και Καλαμπάκας κ.κ Παπαπολύκαρπος και Τσιορλίδας αντίστοιχα, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ντίνος Μπάρδας, ο Προϊστάμενος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε.Τ. κ. Μοράκης, οι Αντιδήμαρχοι κ. Βασταρούχας και κα. Μπότη των Δήμων Τρικκαίων και Φαρκαδόνας αντίστοιχα, εκπρόσωποι της ΔΕΔΔΗΕ, του Δασαρχείου, του Νοσοκομείου αλλά και των Δ/νσεων Αγροτικής Ανάπτυξης, Τεχνικών Έργων και Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων.

Στην εισήγησή του ο κ. Μιχαλάκης υπογράμμισε ότι, σε συνεργασία με τον Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό, η Περιφερειακή Ενότητα  Τρικάλων έχει προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες και  δράσεις ώστε να προστατευθούν οι  περιουσίες των πολιτών και κυρίως οι ανθρώπινες ζωές. Ειδικότερα,  συνεργεία της Περιφερειακής Ενότητας  Τρικάλων προχώρησαν  στην κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων καθώς και τον  καθαρισμό ρεμάτων για την αποφυγή υπερχειλίσεων,  κυρίως σε περιοχές κοντά σε οικισμούς. Επιπλέον σε ετοιμότητα βρίσκονται  τα μηχανήματα αποχιονισμού για την αντιμετώπιση προβλημάτων στο ορεινό οδικό δίκτυο.

Στη συνεδρίαση τονίστηκε, από όλους τους συμμετέχοντες,  η σημασία της σχεδιασμένης και συντονισμένης δράσης όλων των συναρμόδιων και εμπλεκόμενων φορέων και υπηρεσιών, στο βαθμό που τους αναλογεί, ώστε να αντιμετωπισθούν αποτελεσματικά  ενδεχόμενα προβλήματα που δημιουργούνται κατά τη χειμερινή περίοδο, όπως εκδηλώσεις πλημμυρικών φαινομένων, καταπτώσεις, παγετοί και χιονοπτώσεις.

Η σύσκεψη ολοκληρώθηκε με τον καθορισμό λεπτομερειών και την υπενθύμιση των αρμοδιοτήτων του κάθε φορέα.

Προηγούμενο άρθρο Εκδήλωση πραγματοποίησε το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δ. Τρικάλων
Επόμενο άρθρο Χάλκινος Μεσογειονίκης ο Γιώργος Τσιακάρας