Ειδήσεις

Πράσινο φως για την τέταρτη δόση εμβολίου – Ποιους αφορά


Τέταρτη δόση εμβολιασμού στους πολίτες άνω των εξήντα ετών ανακοίνωσε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου.

Η πλατφόρμα για την πραγματοποίηση των ραντεβού ανοίγει αρχικά για τους άνω των 80 ετών την 7η Απριλίου και θα ακολουθήσει η ηλικιακή ομάδα 70-79 ετών και μετά για τις ηλικίες 60-69 ετών.

«Η Εθνική Επιτροπή συζήτησε σήμερα διεξοδικά για την 4η δόση (2η αναμνηστική). Η τρίτη δόση αποδείχθηκε ασφαλής και αποτελεσματική ακόμα και για τις παραλλαγές. Λόγω της αυξημένης μεταδοτικότητας και της χαλάρωσης των μέτρων εξακολουθούμε να παρατηρούμε μεγάλο αριθμό μολύνσεων» ανέφερε η κα Θεοδωρίδου και σημείωσε:  «Παρά τα περιορισμένα δεδομένα, η ΕΘνική Επιτροπή εκτιμά ότι το όφελος από την τέταρτη δόση θα είναι μεγαλύτερο σε άτομα άνω των 70 ετών και άνω όπως και στους 60 ετών και άνω με υποκείμενα νοσήματα. Γι αυτό προτείνουμε 4η δόση μετά την παρέλευση τεσσάρων μηνών από την πρώτη αναμνηστική για τους πολίτες άνω των 60 ετών .

H πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου στις δηλώσεις της αναφέρθηκε στους εμβολιασμούς παιδιών και εφήβων 12 -17 με ανοσοκαταστολή για τα οποία εγκρίθηκε η χορήγηση 4ης δόσης τρεις μήνες μετά την γ’ δόση.

Για παιδιά 12 – 17 ετών με αυξημένους κινδύνους χορηγείται τρίτη δόση μετά από εξι μήνες από την β’ δόση.
Η αναμνηστική δόση εξακολουθεί να συστήνεται τρεις μήνες μετά τον βασικό εμβολιασμό.
Η Εθνική Επιτροπή συζήτησε σήμερα διεξοδικά για την 4η δόση (2η αναμνηστική).  Η τρίτη δόση αποδείχθηκε ασφαλής και αποτελεσματική  ακόμα και για τις παραλλαγές.  Λόγω της αυξημένης μεταδοτικότητας και της χαλάρωσης των μέτρων εξακολουθούμε να παρατηρούμε μεγάλο αριθμό μολύνσεων .
Παρά τα περιορισμένα δεδομένα, η Εθνική Επιτροπή εκτιμά ότι  το όφελος από την τέταρτη δόση θα είναι μεγαλύτερο σε άτομα άνω των 70 ετών και άνω όπως και στους 60 ετών και άνω με υποκείμενα νοσήματα.  Γι αυτό προτείνουμε 4η δόση μετά την παρέλευση τεσσάρων μηνών από την πρώτη αναμνηστική.

 

ΠΗΓΗ: protothema.gr

Προηγούμενο άρθρο Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων στη Δυτική Θεσσαλία
Επόμενο άρθρο Ψηφιακές εκπτωτικές κάρτες ΑμεΑ για τις δημόσιες συγκοινωνίες από την Περιφέρεια Θεσσαλίας