Ειδήσεις

Πράσινο φως για την Ασφαλτόστρωση αγροτικής οδοποιϊας Δήμου Φαρκαδόνας


Η Γενική Γραμματεία Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών του ΥΠ.Α.Α.Τ, ύστερα από οδηγίες του υπουργού κ. Γεωργίου Γεωργαντά και του υφυπουργού κ. Γεωργίου Στύλιου στον Γενικό Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών κ. Δημήτρη Οδ. Παπαγιαννίδη, προχώρησε με στην προέγκριση διακήρυξης του 1ουυποέργου “ΑΣΦΑΛΣΤΟΣΤΡΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΦΑΡΚΑΔΟΝΑΣ”, της Πράξης με τίτλο ΑΣΦΑΛΣΤΟΣΤΡΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΦΑΡΚΑΔΟΝΑΣ, στο Πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2014 – 2020» – Μέτρο 4, Υπομέτρο 4.3, Δράση 4.3.4 του Π.Α.Α 2014-2020 με ΚΩΔ. Ο.Π.Σ.Α.Α: 0035997672.

Συγκεκριμένα, στην 4957/14-11-2022(ΑΔΑ:Ψ55Ρ4653ΠΓ-9ΥΟ) Απόφαση προέγκρισης της διακήρυξης με την οποία ξεκινά η διαδικασία υλοποίησης του 1ουυποέργου: «ΑΣΦΑΛΣΤΟΣΤΡΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΦΑΡΚΑΔΟΝΑΣ»,της Πράξης με τίτλο «ΑΣΦΑΛΣΤΟΣΤΡΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΦΑΡΚΑΔΟΝΑΣ»

Προϋπολογισμός Δημοπράτησης  948.000,00ευρώ.

Με την υλοποίηση του έργου επιτυγχάνεται η ασφαλτόστρωση αγροτικού δρόμου  του Δήμου Φαρκαδόναςτου ορεινού όγκου Ταξιαρχών συνολικού μήκους περίπου 6,3 km. Ασφαλτόστρωση του υφιστάμενου αγροτικού – κτηνοτροφικού δρόμου και θα είναι συνολικού πλάτους 4μ (3,50μ οδόστρωμα και 0,25μ έρεισμα εκατέρωθεν του οδοστρώματος).

Η δράση συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης και το Ελληνικό Δημόσιο με ποσοστό 100%.

Η ανακοίνωση για την ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ δημοπράτησης του έργου θα γίνει εντός του Νοεμβρίου 2022.

Το έργο Χρηματοδοτείται από το μέτρο 4.3.4 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (Π.Α.Α), που υλοποιείται από τη Γενική Γραμματεία Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών.

Πρόκειται για ένα έργο που ξεκινάει υλοποίηση σε χρόνο ρεκόρ, προς όφελος των Ελλήνων παραγωγών, καταναλωτών και πολιτών προς όφελος της Ελληνικής περιφέρειας και των αγροτικών περιοχών.

Στόχος η ολοκλήρωση ενός αναπτυξιακού, βιώσιμου, ευφυούς, ασφαλούς, πλήρους και λειτουργικού Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης προς όφελος της ελληνικής οικονομίας και των Ελλήνων αγροτών και αλιέων.

Προηγούμενο άρθρο Βράβευση της χρυσής ομάδας Συνθετικής Βιολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Το Σάββατο 19 Νοεμβρίου η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου του Fashion City Outlet με μουσική, εκπλήξεις και απίθανα δώρα!