Πράσινο φως για λειτουργία παιδικών σταθμών και ΚΔΑΠ στο δήμο Τρικκαίων


 Εγκρίθηκε από την Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε.) η λειτουργία του παιδικού σταθμού «ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ» στο Πρίνος Τρικάλων.

 Οι θέσεις που προβλέπονται είναι τουλάχιστον 25 παιδιά ηλικίας από 2,5 ετών έως την εγγραφή στην υποχρεωτική εκπαίδευση. Αυτό ανακοίνωσε χθες το πρωί ο πρόεδρος της Δ.Ε.Κ.Α του δήμου Τρικκαίων κ. Μανώλης, προσθέτοντας πως θα προκηρυχθούν σύντομα τρεις (3) θέσεις εργασίας για τη στελέχωση του σταθμού και αν τα παιδιά είναι πάνω από 25 και τέταρτη θέση.

Οι μητέρες της ευρύτερης περιοχής που ενδιαφέρονται, θα πρέπει να πάνε να συμπληρώσουν τις αιτήσεις στο πρώην Δημαρχείο Κόζιακα μέχρι τις 8 Ιουλίου. Τις αιτήσεις να τις παραδώσουν στην κα. Γιουβανίτη.

Επανέγκριση

Επίσης επανεγκρίθηκε η λειτουργία του παιδικού σταθμού «ΑΕΡΟΣΤΑΤΟ» στο Βαλτινό και των βρεφονηπιακών σταθμών «ΠΑΡΑΜΥΘΟΥΠΟΛΗ» στον Αγιο Οικουμένιο (Σεισμόπληκτα) και «ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ» στην Αγία Μονή.

Η Ε.Ε.Τ.Α.Α ενέκρινε και πάλι τη λειτουργία και των άλλων δομών της Δ.Ε.Κ.Α όπως: το ΚΔΑΠ « ΣΤΑΘΜΟ» με 80 παιδιά, το ΚΔΑΠ «ΟΜΟΝΟΙΑ» με 100 παιδιά, το ΚΔΑΠ «ΦΡΟΥΡΙΟ» με 60 παιδιά και το ΚΔΑΠ-ΜΕΑ «ΗΦΑΙΣΤΟΣ» με 25 άτομα.

Οι ενδιαφερόμενες μητέρες και γονείς, σύμφωνα με τον κ. Μανώλη, θα πρέπει μέχρι τις 8 Ιουλίου να απευθυνθούν στις Διευθύνσεις των παραπάνω δομών για τη σωστή συμπλήρωση των αιτήσεών τους.

Δηλώσεις

Πιο αναλυτικά για τις εξελίξεις αυτές ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Κ.Α. κ. Κων/νος Μανώλης δήλωσε σχετικά:

«H νέα Δημοτική αρχή δίνει μεγάλη σημασία στον κοινωνικό ρόλο του Δήμου. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που στις ήδη υπάρχουσες δομές της Δ.Ε.Κ.Α. προσθέσαμε και μια ακόμη τον παιδικό σταθμό στο Πρίνος. Μέλημά μας είναι να βελτιώσουμε όσο καλύτερα μπορούμε την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών και τις συνθήκες παραμονής των παιδιών στις παραπάνω δομές».

Προηγούμενο άρθρο Προβληματισμός για τις φτελιάδες
Επόμενο άρθρο Σήμερα και αύριο «ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΜΕ ΤΑ ΜΑΥΡΑ» στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Δήμου Τρικκαίων