Ειδήσεις

Πολύμορφες δραστηριότητες στο Μαθητικό Στέκι της ΚΝΕ στα Τρίκαλα


Με έμπνευση και ορμή από  τους στίχους του Μπέρτολντ Μπρεχτ «Άλλαξε τον κόσμο, το ‘χει ανάγκη!» η ΚΝΕ έστησε το «μαθητικό στέκι» στον πεζόδομο της Ασκληπιού , στην πλατεία Ρήγα Φεραίου. Πολλοί μαθητές και νέοι της πόλης μοίρασαν τους προβληματισμούς τους τη δίψα  για συζήτηση, την δίψα  για πολιτιστική δημιουργία, για διασκέδαση. Συζήτησαν  από πρώτο χέρι για το τι παλεύει η ΚΝΕ. Ένωσαν   τις φωνές τους  γιατί οι ανάγκες, η ευτυχία των νέων όλου του κόσμου δεν χωράνε στο σημερινό άδικο σύστημα που μετατρέπει το σχολείο σε πανάκριβο εξεταστικό κέντρο, που καταστρέφει το περιβάλλον, που μας αφήνει εκτεθειμένους σε πανδημίες, που γεννά φτώχεια, πολέμους και φασισμό.

Από τις δραστηριότητες που ξεχώρισαν κατά τις μέρες λειτουργίας του «Μαθητικού Στεκιού» ήταν :

Η ποδηλατοδρομία ενάντια στη ρύπανση του Πηνειού από τις βιομηχανίες της περιοχής  . Η ρύπανση στον Πηνειό ποταμό αποτελεί ένα τεράστιο οικολογικό έγκλημα, που συντελείται εδώ και πάρα πολλά χρόνια, με την ευθύνη να βαρύνει -κυρίως- κάποιες βιομηχανίες οι οποίες με τα λύματά τους καταστρέφουν κάθε πηγή ζωής σ’ αυτόν και θέτουν σε κίνδυνο την υγεία του λαού, πατώντας πάνω στην προκλητική αδιαφορία των εκάστοτε κυβερνήσεων και της Τοπικής Διοίκησης.Ένα ακόμα δείγμα αυτής της θανατηφόρας ρύπανσης αποτελεί, τις τελευταίες μέρες, το κυριολεκτικό “άσπρισμα” των νερών του ποταμού και η εμφάνιση χιλιάδων ψαριών που ξεβράστηκαν νεκρά στην επιφάνεια. Μέσα από τη συζήτηση αναδείχτηκε ότι το φαινόμενο θα γιγαντωθεί , αφού με το νέο περιβαλλοντοκτόνο νόμο, που πρόσφατα έφερε και ψήφισε η κυβέρνηση της ΝΔ στη Βουλή, δίνει γην και ύδωρ στα επιχειρηματικά συμφέροντα για να κερδοφορήσουν, καταργώντας τα όποια εμπόδια υπήρχαν μέχρι σήμερα στις άδειες επιχειρηματικής δράσης γύρω από τα αιολικά πάρκα, την διαχείριση απορριμμάτων και αποβλήτων, με αποτέλεσμα να εντείνονται τα φαινόμενα των νερών του Πηνειού να ξεβράζουν χιλιάδες νεκρά ψάρια, χωρίς ποτέ να ληφθούν ουσιαστικά μέτρα προστασίας από τους αρμοδίους.

Παρουσίαση θεατρικού σκετς – debate με θέμα το “Νέο Λύκειο”, το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε πρόσφατα και τις πραγματικές συνέπειές του στο σχολείο και την ζωή των μαθητών.

Ευφάνταστο παιχνίδι με χαρακτήρα escape room, με θέμα την πανδημία του COVID – 19

Συναυλία από δύο μαθητικά σχήματα, που συνεπήραν τους μαθητές, τόσο με ακουστικές διασκευές γνωστών rock κομματιών, όσο και με αυθεντικά rap κομμάτια από τον “Τρισκατάρατο”.

Το αγωνιστικό ραντεβού ανανεώθηκε για τις νέες δραστηριότητες που θα ακολουθήσουν από την ΚΝΕ όπως : στις 26 Ιούνη με αφορμή την παγκόσμια μέρα κατά των Ναρκωτικών , στο τέλος Ιούνη με το θερινό σινεμά με αντιπολεμικές , αντιφασιστικές και αντιρατσιστικές ταινίες, καθώς και το σημαντικότερο νεολαιίστικο γεγονός για την περιοχή της Θεσσαλίας , που θα είναι το Πανελλαδικό Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ στο Στόμιο στις 17-19 Ιούνη.  

 

.                                                                                                                       T.Σ Τρικάλων της ΚΝΕ

Προηγούμενο άρθρο Ομόφωνο όχι κατά των ανεμογεννητριών από το Περιφερειακό Συμβούλιο
Επόμενο άρθρο Επιστολή Μιχαλάκη για την άμεση και δίκαιη αποζημίωση των παραγωγών