Ειδήσεις

Πολλές και σημαντικές οι δράσεις του Δημοτικού Ωδείου Τρικάλων το 2023 – Μικρός απολογισμός


Το Δημοτικό Ωδείο της Διεύθυνσης Παιδείας- Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου Τρικκαίων αποχαιρετά το καλλιτεχνικό & εκπαιδευτικό του έργο για το έτος 2023, παραθέτοντας τις δράσεις του.

Το 2023 ήταν μία δημιουργική μουσική χρονιά για το ωδείο μας. Σας ευχαριστούμε που μας στηρίξατε και μας ακολουθήσατε και σ’ αυτό το μουσικό μας ταξίδι! Ας θυμηθούμε μερικές από τις καλύτερες στιγμές αυτής της χρονιάς:

  • Τον Ιανουάριο διενεργήθηκαν πτυχιακές εξετάσεις των ανώτερων θεωρητικών της τάξης του καθηγητή Νίκου Τσιάντα, όπου ο Ντιροκάλτσης Βασίλης έλαβε το πτυχίο της Αντίστιξης με βαθμό Λίαν Καλώς.
  • Τον Φεβρουάριο κλείσαμε το πρώτο εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους με τις εξετάσεις των μαθητών οι οποίοι προήχθησαν με επιτυχία στις επόμενες τάξεις.
  • Τον Απρίλιο οι μαθήτριες Νικολέτα Γιοντζή & Ιώ Καλαντζή της τάξης του καθηγητή Ανδρέα Τσέγα συμμετείχαν στον 44ο πανελλήνιο διαγωνισμό πιάνου που διοργάνωσε ο πολιτιστικός φορέας Φίλωνας στην Αθήνα στον οποίο διακρίθηκαν και απέσπασαν βραβεία.
  • Τον Μάιο πραγματοποιήθηκε διήμερο μουσικών εκδηλώσεων το οποίο ξεκίνησε με το ρεσιτάλ πιάνου της υποψήφιας για πτυχίο Φωτεινής Κεφαλάκη, σπουδάστρια στη τάξη πιάνου της καθηγήτριας Βίλλυς Κακιοπούλου και ολοκληρώθηκε με συναυλία κλασικής μουσικής σπουδαστών της τάξης πιάνου του καθηγητή Ανδρέα Τσέγα & της τάξης βιολοντσέλου της  καθηγήτριας Χάρις Σαφαρή.
  • Ένας ιδιαίτερα δραστήριος μήνας ήταν ο Ιούνιος ο οποίος ξεκίνησε με τις απολυτήριες εξετάσεις της Φωτεινής Κεφαλάκη, η οποία απέσπασε Πτυχίο Πιάνου με βαθμό Άριστα Παμψηφεί. Στη συνέχεια οι μικροί μας μαθητές των τμημάτων προετοιμασίας των καθηγητών Γιώργου Αγγελάκη & Ιωάννας Τσιλιμίγκα συμμετείχαν στις εισαγωγικές εξετάσεις του Μουσικού Σχολείου με 100% επιτυχία! Ο Ιούνιος έκλεισε το καλλιτεχνικό του έργο με εβδομάδα εκδηλώσεων αφιερωμένη στην παγκόσμια ημέρα ευρωπαϊκής μουσικής η οποία ξεκίνησε με τη μαθητική συναυλία της τάξης βιολιού του καθηγητή Δημήτρη Μπέλλου και τη συμμετοχή των καθηγητριών Ευαγγελία Αργυροπούλου στο πιάνο & Χάρις Σαφαρή στο βιολοντσέλο.
Προηγούμενο άρθρο Περιβαλλοντική δωρεά και δενδροφύτευση στον Ζ΄ Παιδικό Σταθμό Δ. Τρικκαίων
Επόμενο άρθρο Τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. για την Π.Ε.Δ.