Ειδήσεις

Πολιτιστικές – Περιβαλλοντικές εκδηλώσεις από το Γυμνάσιο Πύλης


Με την  ευκαιρία της λήξης της Σχολικής Χρονιάς το Γυμνάσιο Πύλης,  την Τρίτη 10/5 στις 10π.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Πύλης, παρουσίασε πλούσιο  πρόγραμμα ποικίλων πολιτιστικών, περιβαλλοντικών  και  παιδαγωγικών εκδηλώσεων, παρουσία των μαθητών του Γυμνασίου που κατέκλυσαν τον χώρο της αίθουσας  σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων παρουσίασε η Καθηγήτρια κ. Αλίκη Μυλωνά.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Διευθυντής του Γυμνασίου Πύλης κ. Βασίλειος Πανάγος, ο Εφημέριος Πατέρας  Δημήτριος Κατσαρός,

Επίσης χαιρέτισε ο νέος Αντιδήμαρχος Πολιτισμού  του Δήμου Πύλης, κ. Κωνσταντίνος  Μπαλατσούκας, ως Αναπληρωτής του Δημάρχου Πύλης κ. Κωνσταντίνου Μαράβα λέγοντας τα εξής:

«..Πολύ καλημέρα σας, χρόνια πολλά για όλες τις άγιες μέρες.

Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι ανάμεσα σας.

Ανάμεσα σε παιδιά του Γυμνασίου Πύλης, μαθήτριες και μαθητές.

Θέλω να μεταφέρω τις ευχές του Δημάρχου Πύλης Κώστα

Μαράβα, ο οποίος δεν βρίσκεται κοντά μας λόγω υποχρεώσεων στην Αθήνα.

Θέλω να συγχαρώ τους καθηγητές σας, γιατί είναι δίπλα σας όλη την σχολική χρονιά,

να  συγχαρώ τους γονείς σας που μέσα σε δύσκολες εποχές σας στηρίζουν κάθε μέρα, με κάθε τρόπο.

Εμείς, σαν Δημοτική Αρχή, βρισκόμαστε δίπλα σας, όσο μπορούμε, σύμφωνα με τις οικονομικές δυνατότητες που έχουμε, ακούμε την φωνή σας και θα προσπαθούμε για το καλύτερο.

Εύχομαι καλή πρόοδο, καλό καλοκαίρι σε όλους σας».

Ακολούθως  άρχισε η θεατρική παράσταση, η «Οπερέτα» “L’ operettadellaporta”,  που παρουσίασαν με καταπληκτικό τρόπο οι μαθητές του παραπάνω Γυμνασίου. Υπεύθυνη η εκπαιδευτικός κ. Μελανία Παναγιωτίδου με συμμετέχοντες τις Καθηγήτριες κ. Τρίχα Αθανασία, Σαμαρά Ευθυμία, κ. Μυλωνά Αλίκη, κ. Βικτωρία Κλιάφα, κ. Παιδοκούκη Άννα.

Το πρόγραμμα συνεχίστηκε  με το θέμα «Η λατρεία του Ασκληπιού» με συντονιστή τον Δ/ντή κ. Πανάγο Βασίλειο με την συνεργασία της κ. Αλίκης Μυλωνά.

Ακολούθησε το θέμα που αφορούσε στο  περιβάλλον στο πλαίσιο  βιωματικών δράσεων «Αειφόρος Ανάπτυξη» Υπεύθυνοι  η κ. Σαμαρά Ευθυμία, και η κ. Κλιάφα  Βικτωρία εκπαιδευτικοί.

Το άλλο θέμα του προγράμματος  αφορούσε «Δημιουργική Γραφή Ζωγραφική», με συντονιστές την κ.. Κλιάφα Βικτωρία και τον κ. Τριάντη Χριστόφορο.

Το πρόγραμμα έκλεισε με «Παραδοσιακέ συνταγές-Τοπική Κουζίνα». Συντονιστές η κ. Τσιάμη Ευαγγελία με συνεργασία την κ. Μυλωνά Αλίκη και Ζάρα Αγορίτσα.

Παρόντες στην εκδήλωση οι μαθητές του Γυμνασίου, οι καθηγητές, γονείς, η Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Πύλης κ. Μαρίνα Πανάγου και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων κ. Στέλιος Παπασπύρου.

Προηγούμενο άρθρο Εγκρίθηκαν από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας τα έργα αποκατάστασης της γέφυρας στη Διάβα
Επόμενο άρθρο Στα Τρίκαλα ο Δήμαρχος Δρόπολης Αλβανίας