Ειδήσεις

Πολιτική Ακαδημία Επιμόρφωσης Στελεχών της ΝΔ Θεσσαλίας στη Λάρισα


Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η Πολιτική Ακαδημία Στελεχών της ΝΔ στην Περιφερειακή Οργάνωση Θεσσαλίας, τόσο από πλευράς συμμετοχής, όσο και από πλευράς οργάνωσης, που διεξήχθη στη Λάρισα το διήμερο 11-12/3/2017, με τη μέριμνα της οργάνωσης να έχει  αναλάβει η ΝΟΔΕ Λάρισας.

Στην πολιτική ακαδημία συμμετείχαν συνολικά 83 στελέχη της ΝΔ, 81 από την Περιφερειακή Οργάνωση Θεσσαλίας, 1 από τη Νομαρχιακή Οργάνωση Πιερίας και 1 από τη Νομαρχιακή Οργάνωση Γρεβενών.

Η Πολιτική Ακαδημία Στελεχών λειτουργεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη και την ευθύνη της Γραμματείας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας.

Σκοπός της Πολιτικής Ακαδημίας είναι να παράσχει υψηλού επιπέδου επιμόρφωση και να διαμορφώσει στελέχη υψηλής εξειδίκευσης, να εμπλουτίσει τις γνώσεις των συμμετεχόντων σε ζητήματα που σχετίζονται με το σύγχρονο πολιτικό και οικονομικό περιβάλλον, να εξοικειώσει τους συμμετέχοντες με τις κατάλληλες θεωρητικές και πρακτικές μεθόδους προκειμένου να είναι σε θέση να ανταποκριθούν σε αυτό το περιβάλλον και να συμβάλει στην ομοιογένεια του πολιτικού λόγου των στελεχών που εκφράζουν τις θέσεις του κόμματος σε οποιοδήποτε επίπεδο.

Μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί 7 κύκλοι της Πολιτικής Ακαδημίας Στελεχών σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Λαμία, Πάτρα και η Λάρισα αποτέλεσε τον 8ο κύκλο.

Οι εισηγητές της Πολιτικής Ακαδημίας, οι οποίοι είναι πρόσωπα εγνωσμένου κύρους, μέλη της Ακαδημαϊκής Κοινότητας και καταξιωμένοι επαγγελματίες στον χώρο της Στρατηγικής και Επικοινωνίας, που πήραν το λόγο με τη σειρά, καθώς και τα θέματα που ανέπτυξαν ήταν:

  1. Μιχάλης Αργυρού, Αναπληρωτής Καθηγητής Οικονομικών, Cardiff University, με θέμα: «Η Ελληνική Κρίση και Οδικός Άξονας Εξόδου από τη Κρίση».
  2. Δημήτρης Σουμπενιώτης, Καθηγητής Χρηματοοικονομικής, Κοσμήτορας Σχολής Επιστημών Διοίκησης, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, με θέμα: «Τα πλεονεκτήματα από την ένταξή μας στην ζώνη του ευρώ».
  3. Τσιλιώτης Χάρης, Επίκ. Καθηγητής Τμ. Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, Δικηγόρος, με θέμα: «Η θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη».
  4. Παπαχατζής Αλέξανδρος, Καθηγητής, Αναπλ. Πρόεδρος Συμβουλίου ΤΕΙ Θεσσαλίας, με θέμα: «Αγροτική επιχειρηματικότητα».
  5. Βασίλης Φεύγας, Πολιτικός Επιστήμονας σύμβουλος Στρατηγικής και Επικοινωνίας, με θέμα: «Στρατηγικές, τακτικές και εργαλεία πολιτικής επικοινωνίας».
  6. Αλέξανδρος Γκόβαρης, Καθηγητής, Εργαστήριο Υγιεινής Τροφίμων Ζωικής Προέλευσης Τμήμα Κτηνιατρικής, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, με θέμα: «Η ποιότητα των Ελληνικών τροφίμων ζωικής προέλευσης και ο ρόλος της επεξεργασίας και συντήρησης».

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν στην πολιτική ακαδημία στις 12/3/2017, ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ και Βουλευτής Α΄ Αθηνών Βασίλης Κικίλιας και οι Βουλευτές της Λάρισας της ΝΔ Μάξιμος Χαρακόπουλος και Χρήστος Κέλλας.

Προηγούμενο άρθρο Με μέλη της Ομοσπονδίας ΤΟΕΒ συναντήθηκε ο Περιφερειάρχης
Επόμενο άρθρο Συνεργασία ΤΕΙ Θεσσαλίας και Μουσείου Μανιταριών