Ειδήσεις

Πλούσιο πρόγραμμα χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων από την Περιφέρεια


Για όγδοη συνεχόμενη χρονιά διοργανώνεται η μεγάλη χριστουγεννιάτικη γιορτή της Περιφέρειας Θεσσαλίας, σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο. Την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου από τις 11:30 το πρωί στην πλατεία Ταχυδρομείου μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν δώρα μέσα από διαδραστικά παιχνίδια με ζογκλέρ, ξυλοπόδαρους, μάγους και ξωτικά. Παράλληλα, οι «Μικροί Ήρωες» θα αναλάβουν δράση ενώ το η παιδική χορωδία της Μουσικής Σχολής της Νίκαιας θα διασκεδάσει και θα ψυχαγωγήσει με εορταστικά τραγούδια και όχι μόνο!

Σε συνέντευξη τύπου που παραχωρήθηκε στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου, οι διοργανωτές τόνισαν τα εξής:

Νίκος Λιούπας, Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού, Πολιτισμού και Δια βίου Μάθησης: «Στο πλαίσιο του εορτασμού των Χριστουγέννων η Περιφέρεια Θεσσαλίας διοργανώνει μια σειρά από πολιτιστικές εκδηλώσεις οι οποίες έχουν σαν στόχο να δώσουν χαρά στα μικρά παιδιά, στις οικογένειες και σε όλους τους συμπολίτες μας. Οι εκδηλώσεις ξεκινούν την Πέμπτη 19/12 και ολοκληρώνονται την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Καλούμε όλους τους πολίτες να τις συμμετέχουν και να τις αγκαλιάσουν και τους ευχόμαστε καλές γιορτές».

 

Βασίλης Πινακάς, Πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας: «Η Περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία με την 5η ΥΠΕ για μια ακόμη χρονιά πραγματοποιεί δράση πρόληψης και προαγωγή της δημόσιας υγείας για όλους τους συμπολίτες μας που είναι ανασφάλιστοι. Επίκεντρό μας ως Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση είναι ο άνθρωπος και οι ανάγκες του και γι’ αυτό κάθε μας προσπάθεια επικεντρώνεται στο να απαλύνουμε την κοινωνική ανισότητα και να προσφέρουμε υπηρεσίες προαγωγής υγείας στους συμπολίτες μας. Από τις 9 Δεκεμβρίου που ξεκίνησε η δράση αυτή έχουν πραγματοποιήσει εξετάσεις μαστογραφίας σε πάνω από 100 γυναίκες, έχει πραγματοποιηθεί σπιρομέτρηση σε περίπου 90 συμπολίτες μας, εξετάσεις μέτρησης ωστικής πυκνότητας σε πάνω από 100 ανθρώπους, όπως και βιοχημικός έλεγχος για πρόληψη παθήσεων που μπορούν να προβλεφθούν».

 

Λένα Λιάγκουρα, Γραμματέας Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας: « Η Περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία με τον εμπορικό σύλλογο πραγματοποιούν δυο πολύ σημαντικές δράσεις. Την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου από τις 11:30 το πρωί στην πλατεία ταχυδρομείου, όπου σε μια γιορτή για τα μικρά παιδιά και με τη συνδρομή των Μικρών Ηρώων και της χορωδίας της Νίκαιας, θα μοιραστούν δώρα και θα ακουστούν μελωδίες των Χριστουγέννων. Η δεύτερη γιορτή θα διεξαχθεί την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στην κεντρική πλατεία της Λάρισας στις 11:30 το πρωί με χορό, εδέσματα, και κρασί. Η γιορτή θα συνεχιστεί σε αρκετές κεντρικές οδούς της πόλης με τη συμμετοχή πολλών φορέων και με στόχο να ενδυναμωθεί η τουριστική κίνηση της περιοχής».

 

Στη συνέντευξη τύπου παρευρέθηκαν ακόμη η Έρη Καλογεροπούλου, πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων – Κηδεμόνων και φίλων Ατόμων με Αυτισμό, ο Γιώργος Κουλιόπουλος, Διευθυντής της Μουσικής Σχολής Νίκαιας, η Άρτεμις Σαφογιάννη, αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μικρασιατών ν. Λάρισας, ο Κώστας Καλαπούτης, πρόεδρος Μελισσοκόμων Ν. Λάρισας ο Γιώργος Σφήκας αντιπρόεδρος  Μελισσοκόμων Ν. Λάρισας, η Δήμητρα Μπαράτση από τους «Μικρούς Ήρωες» και η  Δήμητρα Παππά, στέλεχος της υπηρεσίας Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

09-12-2019 έως 20-12-2019: Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, με τις κινητές μονάδες της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας στην πλατεία Ρήγα Φεραίου (πλατεία Νομαρχίας). Εξετάσεις μαστογραφίας, μέτρησης οστικής μάζας, έλεγχος αναπνευστικής λειτουργίας, βιοχημικές εξετάσεις. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας κοντά στον Πολίτη.

16-12-2019 έως 22-12-2019: Γιορτή Μελιού σε συνεργασία με τον Μελισσοκομικό Σύλλογο Νομού Λάρισας στην πλατεία Ρήγα Φεραίου (πλατεία Νομαρχίας). Στα περίπτερα των μελισσοκόμων θα βρούμε εκτός από μέλι, όλα τα προϊόντα της κυψέλης (γύρη, πρόπολη, βασιλικό πολτό, κεραλοιφές, κεριά κ.α.). Στην εκδήλωση θα έχουμε γευστικές και μουσικές εκπλήξεις που θα ενθουσιάσουν μικρούς και μεγάλους.

19-12-2019: Χριστουγεννιάτικη συνάντηση των Παραδοσιακών και Βυζαντινών Χορωδιών στις 19:00 στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας. Συνεργασία Περιφέρειας Θεσσαλίας με Πολιτιστικό Σύλλογο Μικρασιατών ν. Λάρισας και Δήμο Λαρισαίων

20-12-19: Επίσκεψη από κλιμάκιο της Περιφέρειας Θεσσαλίας και τους «Μικρούς Ήρωες» στο Κέντρο Ημέρας «Χαρά» για παιδιά με αυτισμό και διανομή δώρων.

22-12-2019: Χριστουγεννιάτικη Γιορτή για τα παιδιά στην πλατεία Ταχυδρομείου, από τις 11:30 έως τις 13:30 το μεσημέρι. Δώρα για τα παιδιά μέσα από διαδραστικά παιχνίδια με ζογκλέρ, ξυλοπόδαρους, μάγους και ξωτικά. Οι «Μικροί Ήρωες» αναλαμβάνουν δράση αλλά και η παιδική χορωδία της Μουσικής Σχολής της Νίκαιας, θα διασκεδάσει και θα ψυχαγωγήσει με εορταστικά τραγούδια και όχι μόνο!!

31-12-2019: «Λάρισα όπως παλιά»: Το μεσημέρι της Παραμονής της Πρωτοχρονιάς  η αναβίωση του εθίμου της υποδοχής του Νέου έτους στον πεζόδρομο της Ερμού. Μαγική ατμόσφαιρα με χορό, μουσική, παιχνίδια, δώρα και διασκέδαση για όλες τις ηλικίες.

Προηγούμενο άρθρο Νέα έργα 39 εκατ. ευρώ στη Θεσσαλία
Επόμενο άρθρο Δυναμική ανάπτυξη του τουρισμού με αύξηση στην επισκεψιμότητα