Ειδήσεις

Πικετοφορία κατά της επίσκεψης Ομπάμα


Πικετοφορία διοργανώνει η Επιτροπή Ειρήνης Τρικάλων σήμερα Τρίτη 15 Νοέμβρη και ώρα 7.00 μ.μ. στην πλατεία Ρήγα Φεραίου στο πλαίσιο κινητοποιήσεων της ΕΕΔΥΕ κατά της επίσκεψης του προέδρου των ΗΠΑ Ομπάμα στη χώρα μας, καλώντας εργατικά σωματεία, συλλόγους αυτοαπασχολούμενων, σύλλογο γυναικών, φοιτητικούς συλλόγους, φορείς του λαϊκού κινήματος να μετέχουν στην κινητοποίηση με μαζική συμμετοχή.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, ο μέχρι τώρα Πρόεδρος των Η.Π.Α., ακόμη και λίγες μέρες πριν τη λήξη της θητείας του, προσφέρει τις υπηρεσίες του στο αμερικάνικο μεγάλο κεφάλαιο, επισκεπτόμενος μια περιοχή όπου περιπλέκεται το κουβάρι των ανταγωνιστικών συμφερόντων των αστικών τάξεων Ευρώπης, Ασίας και Αμερικής. Η ελληνική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, μέσα σε μια περίοδο ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων στη Συρία, στην Ουκρανία, στο Ιράκ, μέσα σε μια επικίνδυνη ώρα όπου η Τουρκία αυξάνει την επιθετικότητά της απέναντι στη χώρα μας αλλά και σε άλλους γειτονικούς της λαούς, το Κυπριακό βρίσκεται μπροστά σε νέο σχέδιο Ανάν, εμπλέκει το λαό μας τελικά πιο βαθιά στους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και καλεί τον Ομπάμα να μας «τιμήσει» με τη συμπάθειά του και να πειστεί πόσο απαραίτητη και πρόθυμη είναι η χώρα μας με τις βάσεις της για τις αδηφάγες βλέψεις της χώρας του και του κεφαλαίου γενικότερα.

Εμείς, καλούμε τους εργαζόμενους της πόλης μας να συμμετάσχουν μαζικά στην πικετοφορία για να δείξουμε ότι ο Ομπάμα και ό,τι αυτός εκπροσωπεί και συμβολίζει είναι ανεπιθύμητο στη χώρα μας: πόλεμοι, εκμετάλλευση των λαών και του πλούτου των χωρών τους, δημιουργία στρατιών προσφύγων και άλλων εξαθλιωμένων ανθρώπων.

Ο λαός μας που υποφέρει από τις πολιτικές της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που έχει πείρα της αδίστακτης επιθετικότητας του κεφαλαίου όποιο όνομα κι αν έχει, ξέρει από προσφυγιά και μετανάστευση, από πόλεμο και καταστροφές, πρέπει να απαιτήσει:

Όχι στους Ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Να κλείσουν οι αμερικανονατοϊκές βάσεις και τα στρατηγεία. Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο. Να γυρίσουν πίσω οι ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις από αποστολές του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Πρέπει να εκφράσει αγωνιστικά την διεθνιστική του αλληλεγγύη του στους πρόσφυγες και τους μετανάστες και να υψώσει τείχος ενάντια στο ρατσισμό και την ξενοφοβία».

* Επίσης η Επιτροπή Ειρήνης Τρικάλων καλεί το λαό να συμμετέχει στην εκδήλωση για το γιορτασμό του Πολυτεχνείου που συνδιοργανώνει με το ΠΑΜΕ την Πέμπτη 17 Νοέμβρη και ώρα 6 το απόγευμα στην Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου.

 

Από τη γραμματεία της Επιτροπής Ειρήνης Τρικάλων

Προηγούμενο άρθρο Ομιλία – ενημέρωση στο ΚΑΠΗ Καλαμπάκας
Επόμενο άρθρο Εκδήλωση των Αγωνιστικών Κινήσεων Εκπαιδευτικών Τρικάλων