Περτούλι: Εικόνες ενός μαγευτικού τόπου ταξίδεψαν σε όλο τον κόσμο


 

Μαγικές στιγμές έζησαν οι εκατοντάδες συμμετέχοντες από όλη την Ελλάδα την Κυριακή  11 Σεπτεμβρίου 2011,στο «3ο Κυνήγι Θησαυρού»  που διοργάνωσε η Λέσχη Κλασσικών Οχημάτων Βόλου και Θεσσαλίας (ΛΕΚΟΒ) και το Δίκτυο  ΜΚΟ Θεσσαλίας ,σε συνεργασία με τον Δήμο Πύλης και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Περτουλίου ,με την υποστήριξη του Pantheon Plaza(Λάρισα) και του Δικτύου «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» ,που πρόσφατα διοργάνωσε με τη ΛΕΚΟΒ μια  πρωτότυπη και σπάνια ανάβαση στο  παγκόσμιο μνημείο της Φύσης,στο μυθικό βουνό  ,τον Όλυμπο ,σε συνδυασμό με  επίδειξη αγωνιστικής οδήγησης DRIFT ,από την Λέσχη Οδηγών Αγώνων Θεσσαλίας.

 

ΠΕΡΤΟΥΛΙ -ένας μαγικός προορισμός

Η  καρδιά της Θεσσαλίας «χτύπησε» στο Περτούλι  μέσα από την μεγάλη αυτή εκδήλωση ,που συγκέντρωσε το ενδιαφέρον των ΜΜΕ ,αλλά και του αυτοκινητιστικού Τύπου , από την Ελλάδα και το εξωτερικό , ενώ όμορφες εικόνες ενός μαγικού προορισμού ,ταξίδεψαν σε όλο τον κόσμο. Σημειώνεται ότι την όλη εκδήλωσε παρακολούθησαν από κοντά πολλά ΜΜΕ,ενώ παρούσα σε κάθε βήμα ,ήταν η τηλεόραση της ΕΤ3 , που κατέγραψε τα πάντα και που μέσα από τις εκπομπές της ,μετέφερε εικόνες από τα φοβερά αλπικά δάση του Περτουλίου ,σε όλους τους λάτρεις της φύσης σε όλο τον κόσμο, αλλά και σε όλους τους Έλληνες ομογενείς  .

Η Θεσσαλία έχει χειμάζουσα δυναμική

Το Δίκτυο Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων  Θεσσαλίας πιστεύει ακράδαντα ότι όλη η Θεσσαλία αποτελεί έναν πανέμορφο και πλήρη τουριστικό προορισμό ,για  επισκέπτες  από όλη την Ελλάδα ,αλλά και όλο τον κόσμο , γεγονός που πρέπει να γίνει γνωστό και να αναδειχθεί ,μέσα από συντονισμένες δράσεις όλων των φορέων ,στις οποίες η Περιφέρεια ,θα πρέπει να είναι εμφανώς παρούσα και να ενισχύει τις πρωτοβουλίες των Εθελοντικών οργανώσεων ,που μπορούν να προσφέρουν  πολλά ,μέσα από το τεράστιο πολιτισμικό δυναμικό που διαθέτουν .

Και αυτό γιατί η Θεσσαλία διαθέτει θαυμάσια ιστορία ,πολιτισμό ,μοναδικά και ποιοτικά τοπικά προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας  και εξαιρετική  πολυμορφία του φυσικού περιβάλλοντος ,που ξεκινά από  τις πανέμορφες ακτές και τα νησιά και φτάνει μέχρι το ψηλότερο βουνό της Ελλάδος ,που είναι ο Όλυμπος ,το βουνό των μύθων , των μεγάλων συγκινήσεων και των αθλημάτων μεγάλου υψομέτρου.

 

Όπως δηλώνει ο πρόεδρος κ. Κων. Σκριάπας και ο υπεύθυνος εκδηλώσεων του Δικτύου κ. Ηλίας Φιλοκώστας, το Δίκτυο ΜΚΟ Θεσσαλίας ,θα συνεχίσει να διοργανώνει  ,σε συνεργασία με τοπικούς φορείς ,αλλά και με τη στήριξη φορέων με υψηλή Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη  ,ποικίλες δράσεις που αναδεικνύουν τον πολιτισμό ,την ιστορία ,τα προϊόντα  και τους πανέμορφους προορισμούς της Θεσσαλίας και τους κάνει γνωστούς σε όλο τον κόσμο.

Ήδη ,έχουν προγραμματιστεί οι επόμενες μεγάλες συνεργασίες για την ανάδειξη της Θεσσαλίας (πολιτισμός ,περιβάλλον κ.ά.)  και οι οποίες θα ανακοινωθούν στο εγγύς μέλλον,δείχνοντας τη δυναμική αλλά και την προοπτική της Θεσσαλίας .

Οι εκδηλώσεις αυτές εκφράζουν την εξωστρέφεια μιας Θεσσαλίας ,που πέρα από τα θαυμάσια τοπία ,ιστορία και πολιτισμό , έχει μεγάλη παραγωγική δυνατότητα σε ποιοτικά προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας ,τα οποία κατακτώντας νέες αγορές ,εντός και εκτός Ελλάδος ,βοηθούν στην καταπολέμηση της ανεργίας και οδηγούν στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής.

Ευχαριστίες του Δικτύου

Το Δίκτυο ΜΚΟ Θεσσαλίας ευχαριστεί τη Λέσχη Κλασσικών Οχημάτων Βόλου και Θεσσαλίας (ΛΕΚΟΒ) ,τον Πολιτ. Σύλλογο Περτουλίου ,τον Δήμο Πύλης ,το Pantheon Plaza  (για την αμέριστη υποστήριξή του στα πλαίσια της αυξημένης  Εταιρικής Κοινωνικής του Ευθύνης ) , τους ξενοδόχους του Περτουλίου και της Ελάτης ,όπως και τον Γυναικείο Συνεταιρισμό Περτουλίου και  όλους τους κατοίκους του μαγευτικού Περτουλίου .

 

Για το Δ.Σ του Δικτύου ΜΚΟ Θεσσαλίας

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                    Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΩΝ. ΣΚΡΙΑΠΑΣ                                                    ΚΩΝ. ΣΔΡΑΒΟΠΟΥΛΟΥ

Οικονομολόγος -Σύμβουλος Ανάπτυξης              Πτυχιούχος Μηχανολόγος Μηχανικός, MSc

https://www.mkothessalias.gr/

E-Mail:  info@mkothessalias.gr

Προηγούμενο άρθρο Εκδήλωση για τον «Ριζοσπάστη»
Επόμενο άρθρο Θέσεις της Δ.Α.Κ.Ε Καθηγητών Δ.Ε για τις εξελίξεις στον Κλάδο